Madrid sospesa limitar les reunions i restringir l'oci nocturn per frenar els rebrots

La Comunitat sospesa adoptar aquestes mesures a partir de la setmana que ve

Per

Bolsamania | 24 jul, 2020

La Comunitat de Madrid es planteja limitar les reunions a les terrasses i restringir l'oci nocturn per limitar els rebrots, que cada vegada augmenten més a tota Espanya. Així ho ha anunciat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, aquest divendres. La decisió definitiva es prendrà la setmana que ve, quan es coneixeran les noves mesures preventives que s'adoptaran per evitar contagis.

Zapatero, en una entrevista a Onda Madrid, ha explicat que el Govern que presideix Isabel Díaz Ayuso estudia en aquests moments diverses iniciatives que ajudin a evitar les aglomeracions de persones, i s'ha posat damunt de la taula l'opció de limitar el nombre de persones que utilitzen les terrasses i exercir més control sobre l'oci nocturn, que s'està convertint en el focus de bona part dels nous brots que s'estan detectant.

El viceconsejero madrileny ha recordat que els aspectes que influeixen en la transmissió del virus són les aglomeracions i la mobilitat que s'han recuperat amb la nova normalitat, i que ha fet que la població reprengui el contacte social. Per això Madrid, veient el que està passant a d'altres regions, ha decidit plantejar noves restriccions. I això malgrat que, de moment, no ha implantat l'ús obligatori de la màscara en espais públics, fins i tot si es pot mantenir la distància de seguretat, com sí que han fet la majoria de regions.

Aquest dijous, el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, va escudar la decisió en què el Ministeri de Sanitat no considerava que fos una cosa necessària i que la comunitat és on més s'usa la màscara, encara que Zapatero ha dit aquest divendres que no es tanca la porta a res. És a dir, que Madrid pot reconsiderar la seva decisió en funció de com evolucioni la pandèmia.

PREOCUPA, I MOLT, BARAJAS

D'altra banda, sobre l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas i el control que la comunitat vol que s'hi exerceixi, Zapatero ha dit que és "preocupant" que s'hagin detectat ja 77 casos importats, sobretot tenint en compte que han transitat per aquestes instal·lacions 150.000 persones només aquest mes.

Són en la seva majoria casos que procedeixen del continent americà, i per això Madrid creu necessari que s'obligui els turistes a presentar una PCR negativa a l'hora d'embarcar (a l'origen) per intensificar els controls i ajudar així a frenar la transmissió de la malaltia.

Finalment, Zapatero ha remarcat que, per controlar possibles casos, primer cal diagnosticar, i en aquest aspecte ha assegurat que Madrid realitza un esforç "notable" amb 30.000 proves PCR diàries i 30.000 de serològiques, un total de 60.000 cada dia.

Últimas noticias