Wall Street no troba tendència i està pendent de bons, estímuls i caos polític

Joe Biden anunciarà aquest dijous el seu esperat pla mentre avança l'impeachment

Per

Bolsamania | 13 gen, 2021

Actualitzat : 18:44

Wall Street no troba una tendència definida i s'ha despertat pla, mentre els inversors es mantenen pendents de tres factors: la recent pujada en la rendibilitat dels bons, l'anunci de més estímuls per part del futur president, Joe Biden, previst per a aquest dijous; i el caos polític a Washington, amb l'impeachment a Donald Trump per encoratjar l'assalt al Capitoli.

"Als EUA, en no invocar el vicepresident Pence l'Esmena 25, avui es podria votar l'impeachment, a només 8 dies de la presa de possessió de Biden", assenyalen des de Renta 4. L'objectiu és que Trump no pugui presentar-se a la presidència el 2024.

Aquests experts destaquen, a més, "l'advertència de l'FBI de plans de protestes armades als 50 estats almenys fins a la presa de possessió del nou president, el 20 de gener". De moment, el caos polític i l'assalt al Capitoli no han afectat les borses, però sens dubte estan oferint una imatge vergonyosa per al país.

Sobre els estímuls que anunciarà Biden, els analistes no creuen que siguin finalment de "bilions de dòlars", però sí almenys d'entre 600.000 i 900.000 milions, la qual cosa, sens dubte, impulsarà el creixement el 2021 per contenir els efectes negatius de la pandèmia, que segueix sense control als EUA. Durant l'últim dia, s'han detectat gairebé 250.000 casos i més de 3.300 morts.

A nivell econòmic, l'IPC de desembre als EUA, una dada clau per al comportament dels bons i per a la política monetària de la Reserva Federal (Fed), ha repuntat un 0,4%, per tancar l'any a l'1,4 %. La inflació subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha pujat un 0,1%, fins a l'1,6% anual.

Els dos indicadors s'han situat en línia amb el que s'esperava, encara que els inversors anticipen que els preus pujaran el 2021, tant pel major creixement econòmic com per l'efecte base enfront de 2020. En aquest sentit, la Fed ja va assenyalar fa uns mesos que permetrà temporalment una inflació per sobre del 2% per estimular el creixement després de la pandèmia.

A l'àmbit empresarial, els inversors esperen l'inici de la temporada de resultats del quart trimestre als EUA, amb les xifres de JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo, que es publicaran el divendres.

Sobre l'estratègia borsària, Credit Suisse veu "probable" que l'"exuberància" de les borses continuï el 2021. La companyia suïssa segueix sobreponderant la renda variable, ja que atorga a l'MSCI World un potencial de pujada del 12,3%, i anticipa que l'S&P 500 acabarà l'any instal·lat als 4.300 punts (cotitza als 3.800 punts).

"El sentiment alcista és alt, però en aquests nivells els mercats continuaran pujant", argumenten els seus experts.

Encara que no tots els experts són igual d'optimistes. Des de Goldman Sachs auguren una correcció a curt termini després dels nous màxims registrats a finals de la setmana passada. Els mercats d'accions i bons dels Estats Units podrien "prendre més d'un respir" a curt termini, després d'haver assolit màxims històrics la setmana passada, ha alertat l'expert Jan Hatzius.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 53,41 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,2176 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,12%, després del gran repunt dels últims dies.

Últimas noticias