Compres de l'1% a Wall Street després de les pitjors dades d'atur de la història dels EUA

Les peticions setmanals de desocupació s'han duplicat fins a 6,6 milions

Per

Bolsamania | 02 abr, 2020

Actualitzat : 18:16

Wall Street registra suaus guanys després de tancar el dimecres amb noves caigudes superiors al 4%. I ho fa després de conèixer la nova dada setmanal d'atur. Les peticions inicials del subsidi d'atur als EUA s'han duplicat fins als 6,6 milions durant la setmana del 27 de març, xifra que suposa un nou rècord, i que ha superat les pitjors expectatives dels analistes, que oscil·laven entre 4 i 5 milions. "S'estan confirmant els temors del mercat i la Fed", apunten alguns experts.

"La xifra actual de sol·licituds de desocupació dels Estats Units pot ser, literalment, la pitjor dada econòmica de tots els temps, en termes de la seva importància tant per a l'economia dels EUA com per als mercats globals", afirmen els analistes de Monex Europe.

Per part seva, les peticions contínues d'atur han pujat fins a 3,02 milions des de 1,78 milions en tan sols una setmana. Els experts de Berenberg recorden que, durant la Gran Recessió de 2008, les peticions contínues van pujar fins a 6,6 milions des de 3,9 milions, però al llarg de 18 mesos.

Alerta també amb el petroli West Texas, que es dispara un 9%, fins a 22,15 dòlars, gràcies a Trump. El president dels EUA ha assegurat que, després d'estar en contacte recentment amb dos dels grans exportadors de petroli, Rússia i l'Aràbia Saudita, espera un alt al foc "durant els pròxims dies".

Trump va preocupar precisament els mercats aquest dimecres en anticipar "dues setmanes molt doloroses als EUA". Davant això, les borses nord-americanes van iniciar el segon trimestre de l'any de la pitjor manera possible.

Al seu torn, el president de la Fed de Boston, Eric Rosengren, va reconèixer aquest dimecres que el Congrés hauria de llançar més estímuls a més dels ja anunciats. "L'atur creixerà dramàticament aquests dos pròxims mesos", va alertar, afegint que el perjudici econòmic no es podrà començar a reparar fins que el virus no sigui controlat.

ALTRES MERCATS I ANÀLISIS DEL S&P 500

L'euro es devalua un 0,8% i es canvia a 1,0873 dòlars i la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,59%. Per part seva, l'índex VIX de volatilitat cau un 2%, fins a 57 punts, després de marcar fa poques sessions un nou màxim històric en 85,47 punts.

I per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va perdre a mitjan març la mitjana mòbil simple setmanal de 200 sessions i posteriorment ha rebotat fins a aquest nivell. "Tenim el principal índex del món a nivells potencials de resistència: els 2.645-2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El perill del moment actual és que el rebot formi part d'un 'pull back' cap a la nova zona de resistència (abans suport) només per seguir anant a la baixa amb un primer objectiu de caiguda als mínims anuals (2.191); i molta cura amb perforar-los perquè llavors assistiríem a una nova fuetada baixista", afegeix aquest expert.

Últimas noticias