Wall Street amplia pèrdues pel pessimisme comercial de Lighthizer

Trump i Kim discuteixen el programa nuclear de Corea del Nord

Per

Bolsamania | 27 feb, 2019

Actualitzat : 17:32

DJ INDUSTR AVERAGE

23:21 17/05/24

  • 40.003,59
  • 0,34%134,21
  • Max: 40.010,88
  • Min: 39.858,86
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.610,80

Wall Street registra suaus caigudes del 0,2% mentre se celebra la cimera entre Donald Trump i Kim Jong-un al Vietnam. El president dels EUA ja ha afirmat que espera que es facin "grans progressos" durant aquesta reunió.

Es tracta de la segona trobada entre tots dos en menys d'un any. Malgrat tot, els experts no esperen avenços crucials, especialment en el principal tema a negociar: el programa nuclear de Corea del Nord.

En matèria de política interna, l'exadvocat personal de Trump, Michael Cohen, té previst realitzar avui una compareixença al Congrés durant la qual, segons la premsa nord-americana, acusarà Trump de mentir sobre la seva relació amb Rússia i el seu paper en la campanya presidencial que va portar a la Casa Blanca.

A nivell empresarial, Campbell Soup ha batut les expectatives dels analistes amb els seus resultats del segon trimestre fiscal i repunta a prop d'un 6%.

Una altra corporació que ha batut expectatives és Best Buy, venedor d'articles electrònics, que es dispara un 10% sobre el parquet.

COMPAREIXENÇA DE POWELL

A l'àmbit macro, Jerome Powell va ratificar, durant la seva compareixença semianual de dimarts al Congrés, el canvi d'enfocament cap a una política més acomodatícia per part de la Reserva Federal (Fed).

"Encara que considerem que les condicions econòmiques actuals són saludables i que les perspectives econòmiques són favorables, durant els últims mesos hem vist alguns indicadors creuats i senyals conflictius", ha assenyalat el banquer central.

En relació a la reducció del balanç del banc central, Powell va detallar que els actius totals s'havien reduït en 310.000 milions de dòlars des de mitjans de 2018 fins als actuals 4 bilions. En aquest sentit, la Fed està avaluant "el moment adequat i l'enfocament per acabar aquest procés", ha afirmat. El mercat anticipa que acabarà a finals d'any, segons van mostrar les actes de l'última reunió de la Fed.

Aquest dimecres, ha assenyalat que hi haurà novetats "bastant aviat", de manera que el mercat ha començat a descomptar un anunci durant la propera reunió de política monetària de la Fed, prevista per al 19 i 20 de març.

Pel que fa a les dades econòmiques, les sol·licituds setmanals d'hipoteques ha repuntat un 5,3%. A més, les vendes d'habitatges pendents van pujar un 4,6% el gener, molt per sobre del 0,4% esperat. I les comandes de fàbrica de desembre van pujar un 0,1%, per sota del 0,5% pronosticat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.796 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar cap símptoma de debilitat, estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 2%, fins als 55,62 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als 1,1386 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,65%, mentre el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,5%.

Últimas noticias