Vendes del 2% a les borses asiàtiques després de la detenció de Meng Wanzhou

La CFO de Huawei ha estat detinguda al Canadà per a la posterior extradició als EUA

Per

Bolsamania | 06 des, 2018

NIKKEI 225

00:00 14/05/24

  • 38.356,06
  • 0,46%176,60
  • Max: 38.477,68
  • Min: 38.084,71
  • Volume: -
  • MM 200 : 34.894,91

Les borses asiàtiques registren fortes caigudes del 2% després que la directora financera del gegant tecnològic xinès Huawei Technologies hagi estat arrestada al Canadà per a la posterior extradició als Estats Units. El Nikkei ha caigut un 1,91% al Japó, el Hang Seng ha perdut un 2,54% a Hong Kong i el Shanghai Composite ha baixat un 1,68% a la Xina.

Meng Wanzhou va ser detinguda a Vancouver dissabte passat, acusada d'haver violat les sancions econòmiques a l'Iran, encara que la notícia no s'ha conegut fins aquesta matinada.

Wanzhou és filla del fundador de Huawei i les autoritats xineses, a través de la seva ambaixada al Canadà, ja han emès una protesta per la seva detenció. Els inversors interpreten que aquest incident afectarà de manera negativa les negociacions comercials que han de mantenir els EUA i la Xina durant els propers tres mesos.

Els EUA consideren Huawei, el major fabricant d'equips de telecomunicacions del món i el segon fabricant de telèfons mòbils, una amenaça per a la seguretat nacional per les seves estrets lligams amb el govern xinès. L'Administració nord-americana sospita que els serveis d'intel·ligència xinesos treballen amb la companyia per espiar les empreses americanes.

L'ambaixada xinesa al Canadà ha emès un dur comunicat en què assenyala que Pequín prendrà "les mesures per protegir amb resolució els drets legítims i interessos dels ciutadans xinesos". També afegeix que "s'oposa amb fermesa i protesta amb energia a aquesta acció que greument ha danyat els drets humans de la víctima" i exigeix ​​al Canadà i als EUA que "corregeixin immediatament l'error i tornin la llibertat a Wanzhou Meng".

Últimas noticias