Vendes a Wall Street: la bona dada d'ocupació redueix la previsió d'una retallada de tipus

L'economia nord-americana va crear 224.000 nous llocs de treball el juny

Per

Bolsamania | 05 jul, 2019

DJ INDUSTR AVERAGE

23:21 17/05/24

  • 40.003,59
  • 0,34%134,21
  • Max: 40.010,88
  • Min: 39.858,86
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.610,80

Wall Street registra caigudes del 0,4% molt pendent de l'informe d'ocupació nord-americana i després de marcar dimecres màxims històrics. Cal recordar que els índexs del país nord-americà van romandre tancats aquest dijous per la festivitat del 4 de juliol, és a dir, del Dia de la Independència dels EUA.

L'economia nord-americana va generar 224.000 llocs de treball el juny, una xifra que ha superat àmpliament les previsions del consens (160.000) i que redueix la previsió d'una retallada de tipus de la Reserva Federal durant la reunió de finals de mes.

Tot i la forta creació d'ocupació, la taxa d'atur ha augmentat fins al 3,7% des del 3,6%, encara que aquest augment es deu a una pujada de la taxa de participació al mercat laboral, fins al 62,9 % des del 62,8%, la qual cosa és positiva.

Per la seva banda, els salaris van augmentar un 0,2% en taxa mensual, per sota del 0,3% previst, cosa que ha elevat el repunt interanual fins al 3,1%, per sota del 3,2% esperat.

PROBABLE RETALLADA DE TIPUS

Aquestes dades han reduït la probabilitat d'una retallada de tipus per part de la Fed. Si aquest dijous el consens descomptava al 30% una baixada de 50 punts bàsics en el preu del diner i al 70% una baixada de 25 punts bàsics, ara la probabilitat d'una retallada mitjana punt ha baixat fins al 8%.

En qualsevol cas, el mercat encara descompta al 92% que la Fed baixarà un quart de punt els interessos durant la seva pròxima reunió, encara que serà difícil per al banc central justificar aquesta baixada preventiva a causa de la bona salut de l'economia nord-americana i la treva comercial entre Xina i els EUA. Jerome Powell, president del banc central, oferirà la setmana que ve un discurs que pot ser clau per ajustar les expectatives del mercat.

Els experts de TD Securities comenten que la Fed realitzarà una retallada preventiva dels tipus a causa de la seva "preocupació pel creixement global, les manufactures i el comerç". No obstant això, per Michael Hewson, de CMC Markets, les dades "posen en qüestió la narrativa que sosté les previsions per una retallada de tipus".

ESTRATÈGIA I ALTRES MERCATS

A nivell estratègic, encreuament d'opinions entre Goldman Sachs i Barclays sobre el potencial de Wall Street de cara al que queda de 2019. Mentre Goldman considera esgotat el recorregut alcista de la renda variable nord-americana, Barclays s'estima que pot arribar a revalorar-se un 10% addicional fins a final d'any.

"En combinar el factor positiu per a les valoracions de la caiguda dels rendiments dels bons al costat dels factors negatius de creixement feble i incertesa sobre la política monetària, el model indica que l'S&P 500 cotitza a prop del seu valor just", conclouen des de Goldman Sachs.

En Barclays, són més positius i atorguen ara un 65% d'opcions al seu escenari alcista del 10% per a l'S&P 500 fins a final d'any, després de la treva comercial assolida entre els EUA i la Xina durant el cap de setmana durant la reunió del G20.

En altres mercats, el cru West Texas cau un 0,8%, fins als 56,85 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,5%, fins als 1,1228 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,03% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que avança fins al 2,22%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Últimas noticias