Signe mixt a Wall Street a l'espera que s'aprovi un paquet d'estímuls als Estats Units

Aquest dimarts s'ha acordat l'històric Fons de Recuperació de la Unió Europea

Per

Bolsamania | 21 jul, 2020

Actualitzat : 18:05

Els principals índexs estatunidencs cotitzen dividits aquest dimarts. El Dow Jones registra forts del repunts superiors a l'1% i l'S&P 500 puja un 0,5%, mentre que el Nasdaq cau més d'un 0,6% a aquestes hores. Tot això a l'espera que els Estats Units arribi a un acord per a segellar un altre paquet d'estímuls que acceleri la recuperació del país després de la crisi del coronavirus.

Després de l'històric Fons de Recuperació acordat de la Unió Europea (UE), les mirades se centren a Washington. Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels Estats Units, es reunirà durant les properes hores amb Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, per intentar segellar un nou paquet d'estímuls.

A l'àmbit empresarial, destaquen les caigudes superiors al 2% d'Amazon. Els inversors aposten per les vendes després que els de Jeff Bezos, que acaben d'elevar la seva aposta per Espanya, tanquessin la sessió de dilluns disparant-se un 7,9%, la seva millor sessió des de desembre de 2018.

També són rellevants les pujades d'IBM que encara que ha reduït els seus guanys al 0,7%, ha arribat a sumar gairebé un 4% a l'inici de la sessió després de batre expectatives amb els seus comptes trimestrals. A més, Tesla retrocedeix un 1,8% un dia abans de publicar resultats i Coca-Cola repunta un 1,8% tot i guanyar un 33% menys en el segon trimestre.

Després de la bona sessió d'aquest dilluns, l'S&P 500 ha aconseguit fer la volta i puja un 0,6% al 2020. Per part seva, el Nasdaq continua impertèrrit amb el seu ral·li del 20%, i el Dow manté unes caigudes acumulades del 6% aquesta primera meitat de l'any.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, suma 3,30% i se situa per sobre dels 42 dòlars. Mentrestant, al mercat de divises, l'euro es devalua un 0,05% i es canvia a 1,1439 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a 10 anys se situa al 0,6%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa han tancat en verd. En el cas del selectiu espanyol, ha arribat a situar-se al caire de resistències clau i fregar els 7.664 punts, però finalment els guanys s'han reduït i s'ha allunyat d'aquesta zona. A l'Àsia, les borses han tancat també en verd entre l''efecte vacuna' i l'acord de la UE.

Últimas noticias