Signe mixt a Àsia: Alibaba es desploma per una investigació antimonopoli

Els inversors, a l'espera d'un acord sobre el Brexit

Per

Bolsamania | 24 des, 2020

Actualitzat : 12:45

Signe mixt a les borses asiàtiques abans de Nadal, en una jornada marcada per la caiguda d'Alibaba per una investigació antimonopoli.

El gegant tecnològic ha baixat un 8% en publicar-se que les autoritats xineses investigaran la companyia fundada per Jack Ma per sospites de comportament monopolístic. D'altra banda, Ant Group, filial financera del grup, ha confirmat que ha "rebut una notificació dels reguladors".

El govern xinès vol controlar les seves majors empreses tecnològiques a través de mesures reguladores, cosa que també ha provocat caigudes en valors com Tencent.

Per la seva banda, Wall Street va tancar amb signe mixt i sense gaire por de l'amenaça de Donald Trump de no signar el pla d'estímuls aprovat pel Congrés dels EUA, valorat en 900.000 milions de dòlars i que s'ha negociat durant mesos.

A més, a Europa les negociacions amb el Regne Unit sobre el Brexit avancen per bon camí. Una font consultada per 'Reuters' assegura que un acord podria ser "imminent". El primer ministre britànic, Boris Johnson, té previst fer una roda de premsa aquest matí durant la qual pot anunciar l'acord.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,7%, fins als 51,60 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,15% i es canvia a 1,2203 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,1%, fins alsa 1.879 dòlars.

Finalment, cal assenyalar que la setmana borsària acaba abans del normal, ja que avui els mercats obren només mitja sessió a banda i banda de l'Atlàntic i divendres tanquen per Nadal.

Últimas noticias