Mobius avisa: si les eleccions dels EUA acaben sense un guanyador clar, la borsa tremolarà

El fundador de Mobius Capital Partners preveu, en aquest escenari, una severa correcció

Per

Bolsamania | 16 oct, 2020

La borsa pot viure una "caiguda dramàtica" si les eleccions presidencials dels EUA acaben amb un resultat incert. Aquest és l'avís de Mark Mobius, veterà inversor i fundador de Mobius Capital Partners. Sobretot, adverteix, si un candidat que es considera que ha perdut les eleccions es nega a cedir, o si qüestiona la legitimitat dels resultats, com ja ha plantejat l'actual president Donald Trump.

En declaracions a CNBC, Mobius ha considerat que el mercat pot viure una correcció si la cita electoral no acaba amb un resultat clar, perquè podria derivar en una "caiguda dramàtica al mercat". Així que aquest "és un problema molt, molt gran", ha afirmat.

En qualsevol cas, les caigudes a les borses dependran de quant duri la disputa. Ha explicat que si Trump porta el resultat de les eleccions fins a la Cort Suprema, com ja ha suggerit alguna vegada, el procés per a determinar un guanyador podria "allargar-se" i crear més incertesa, cosa que els mercats "odien".

Entre tots dos candidats, el conegut inversor considera que la victòria de Trump seria un resultat més "favorable" per als mercats. Justifica la seva resposta en què el republicà "promet una altra retallada d'impostos important", una mesura que sol agradar a les borses, mentre que el seu rival demòcrata, Joe Biden, "planeja pujar els impostos als anomenats rics i a les corporacions".

INVERTIR EN VALORS IMMUNES A LA CRISI

Davant aquest escenari, Mobius ha aconsellat invertir en valors que siguin "una mica immunes a les recessions econòmiques". És a dir, empreses amb balanços sòlids i que poden mantenir o augmentar la demanda dels seus productes i serveis, enmig de la greu crisi que s'apropa a causa de la pandèmia del coronavirus.

Més enllà de Wall Street, veu grans oportunitats d'inversió als parquets asiàtics. De fet, ha assegurat que ha estat invertint "bastant" a Taiwan i Corea del Sud, particularment en empreses que subministren els components bàsics de la tecnologia, com els semiconductors i circuits integrats. No obstant això, ha advertit que molts d'aquests proveïdors estan exposats a la guerra tecnològica entre els EUA i la Xina.

Així i tot, nega estar "massa preocupat" pel conflicte comercial entre totes dues potències. "En aquesta època, els països, independentment de les restriccions comercials, etc., encara han de comerciar. I això serà cert per als Estats Units i la Xina", ha remarcat.

Últimas noticias