L'S&P 500 marca un nou rècord després dels resultats i els avenços comercials

El Nasdaq 100 també ha marcat màxims costat d'Apple i Microsoft

Per

Bolsamania | 28 oct, 2019

DJ INDUSTR AVERAGE

23:09 21/05/24

  • 39.872,99
  • 0,17%66,22
  • Max: 39.905,80
  • Min: 39.778,73
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.657,80

Wall Street ha començat la setmana en verd durant una sessió que ha obert una hora abans després del canvi horari d'aquest cap de setmana a tot Europa. Fins dilluns que ve no es tornarà a la normalitat, després que els EUA modifiqui també el seu horari el diumenge, 3 de novembre. Cal destacar que l'S&P 500 (+0,6%) ha marcat un nou rècord als 3.042 punts. A més, el Nasdaq 100, Apple i Microsoft també han marcat nous màxims.

Aquestes pujades es produeixen enmig dels resultats empresarials favorables i de noves notícies optimistes sobre les negociacions comercials entre la Xina i els EUA.

D'altra banda, els analistes reconeixen que les coses també han millorat des d'un punt de vista tècnic, ja que l'S&P 500 s'ha situat en pujada lliure, la millor situació per a qualsevol actiu subjacent.

El sentiment positiu ha anat a més a l'arrencada de la setmana gràcies als bons resultats d'empreses com AT&T, Walgreen i Spotify. Les tres han aconseguit guanys trimestrals que han superat les estimacions dels analistes.

Els títols d'AT&T pugen al voltant d'un 4% i els de Spotify es revaloren per sobre del 10%, mentre que els de Walgreen cedeixen una mica menys d'un 0,5%. A més, la cadena de joieries Tiffany es dispara (+28%) després de l'OPA llançada pel grup francès de marques de luxe LVMH.

Aquests bons resultats segueixen l'estela d'altres companyies que han superat estimacions. De les 202 empreses de l'S&P que han presentat comptes fins al moment, el 78% ha sobrepassat el que esperaven els analistes, segons FactSet. "Les borses nord-americanes s'han vist sorpreses per la fortalesa dels resultats del tercer trimestre", assenyala Sean Darby, estrateg de renda variable global de Jefferies.

Mentrestant, funcionaris nord-americans i xinesos han declarat que estan "a punt de finalitzar" algunes parts d'un acord comercial. L'agència de notícies estatal xinesa Xinhua també ha informat que s'estan fent progressos en matèria comercial.

A Europa, les borses romanen planes en una jornada durant la qual la notícia és que no hi haurà finalment un Brexit dur després de la pròrroga que la Unió Europea (UE) ha concedit al Regne Unit (fins el 31 de gener de 2020). Ara la pilota està a la teulada del Parlament britànic, que ha de votar si hi ha o no un avançament electoral.

Últimas noticias