Inditex sosté l'IBEX a l'espera de Yellen i Draghi

La matriu de Zara ha pujat un 1,72% després de presentar els seus resultats

Per

Bolsamania | 13 des, 2017

Actualitzat : 18:40

L'IBEX 35 ha tancat amb pèrdues molt moderades (-0,27%, fins a 10.260,50 punts) en una jornada marcada pels resultats d'Inditex i durant la qual els inversors s'han mantingut al marge del mercat fins a conèixer què dirà la Reserva Federal (Fed) aquesta tarda i el Banc Central Europeu aquest dijous. Les caigudes han estat similars a la resta de grans borses europees, tot i que és destacable que el selectiu espanyol ha tancat en els mínims de la sessió, després d'arribar a pujar un 0,65% al ​​matí, fins a 10.355 punts.

La matriu de Zara ha pujat un 1,72% (tot i que ha arribat a repuntar més del 3%) i ha estat el valor més alcista de l'IBEX, després de publicar els seus comptes dels nou primers mesos del seu exercici fiscal, entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre. El grup ha registrat un benefici net de 2.341 milions d'euros, un 6% per sobre del mateix període de l'any anterior. Una dada en línia amb les previsions de Factset de 2.346 milions. Després Inditex, DIA (+1,22%) i Siemens Gamesa (+1,09%) han estat els valors més alcistes.

A més, Bankia ha avançat un 0,56%, després que el fons sobirà de Noruega, Norges Bank, hagi aflorat una participació del 3,2% al seu capital, després de la venda del 7% realitzada pel FROB aquesta setmana. Norges Bank és el primer accionista institucional que declara una participació superior al 3% en el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri.

Entre els valors baixistes, han destacat les caigudes del 2,26% per Gas Natural Fenosa. Els analistes de JP Morgan han millorat la seva valoració fins a 19,30 euros des de 18,20 euros per acció, però han anticipat un dur panorama per a la companyia a partir de 2021. A més, consideren que el mercat ja ha descomptat la distribució d'un dividend extraordinari per valor de 1.500 milions d'euros després de les últimes vendes d'actius per valor de 3.000 milions. Altres valors baixistes de l'IBEX han estat Ferrovial (-1,69%), Acciona (-1,6%), Iberdrola (-1,37%) i Endesa (-1,11%). A més, Telefónica ha caigut un 0,56%, Repsol, un 0,52%, Santander, un 0,48% i BBVA, un 0,25%.

Al Mercat Continu, han destacat les pujades de Montebalito (+5,43%), Duro Felguera (+4,88%) i eDreams (+4,01%) i les caigudes d'Oryzon Genomics (-5,73%) i Codere (-2,82%).

Pel que fa a la prima de risc espanyola, repunta un 2%, fins a 117 punts. Sobre les eleccions autonòmiques que es celebraran la setmana que ve a Catalunya i el resultat de les quals a hores d'ara continua sent tota una incògnita, els experts de Link Securities afirmen que "la bel·ligerància que estan mostrant els partits independentistes durant la campanya electoral creiem que no està sent ben rebuda pels inversors, que veuen en aquesta actitud motius de preocupació després de la celebració de les eleccions".

FED, PETROLI I ECONOMIA

La Reserva Federal (Fed) és el gran protagonista aquest dimecres. L'organisme que presideix Janet Yellen celebra l'última reunió de l'any per abordar la política monetària nord-americana. Tot apunta que la Fed encarirà el preu del diner. El mercat, per descomptat, no espera una altra cosa. Descompta un increment d'un quart de punt, que situaria el preu del diner als Estats Units a l'1,25-1,50%. Es tractaria del tercer increment de l'any, després dels executats al març i al juny.

El petroli també acapara les mirades dels inversors. El cru Brent cau un 0,2%, fins a 63,20 dòlars. L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha anticipat que l'equilibri entre oferta i demanda s'aconseguirà a finals de 2018, quan té previst acabar amb les seves retallades de producció.

Així es desprèn de l'últim informe mensual de 2017 de l'organització petroliera, en què ha actualitzat les seves previsions per al mercat de cru mundial, i en què també ha reduït la seva estimació de demanda mundial del seu 'or negre' el 2018 a 270.000 barrils diaris, fins als 33.150.000 de barrils al dia.

A l'agenda macro d'aquest dimecres, l'IPC als Estats Units ha repuntat fins al 2,2% interanual al novembre, tot i que la inflació subjacent ha baixat una dècima, fins a l’1,7% interanual. També s'ha conegut la taxa d'inflació interanual a Alemanya, que ha pujat lleugerament al novembre fins a l’1,8% des de l’1,6%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"La sessió d'aquest dimecres, tancant lluny dels màxims del dia, no ens deixa bones sensacions pel que fa al molt curt termini. Per la resta tot segueix igual: construint mínims i màxims creixents de curt termini (tendència alcista) amb la mirada posada en la resistència clau dels 10.600 punts", afirma José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Només per sobre dels màxims de novembre, l'IBEX 35 donarà un veritable pas cap endavant. Mentrestant, el de menys és si l'IBEX 35 cotitza als 10.400 o als 10.000 punts. Tot el que passi dins del rang comprès entre els 9.900 punts com a zona de suport i els 10.600 punts com a zona de resistència no tindrà implicacions tècniques de cap tipus. Només cal seguir confiant en que en algun moment l'IBEX acabi sent capaç de saltar amb claredat per sobre dels 10.600 i si pot ser en espelmes setmanals millor que millor", afegeix aquest expert.

Últimas noticias