L'IBEX (+0,2%) consolida la seva tendència alcista i frega el nivell de 9.400 punts

El selectiu espanyol segueix donant mostres de solidesa a curt i mitjà termini

Per

Bolsamania | 02 abr, 2019

Actualitzat : 18:36

IBEX 35

17:35 17/05/24

  • 11.327,70
  • 0,25%28,40
  • Max: 11.343,00
  • Min: 11.246,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.976,12

L'IBEX 35 ha pujat un 0,23%, fins als 9.363,50 punts, després de marcar un màxim intradia als 9.400 enters. La pressió dels bancs i de Telefónica (-0,35%) ha impedit l'índex registrar un comportament més positiu, malgrat les pujades d'Inditex (+0,8%), BBVA (+0,41%) i Iberdrola (+0,36%). A més, Técnicas Reunidas ha pujat un 2,66% després d'aconseguir un contracte de 1.500 milions de dòlars. El selectiu consolida així les pujades de l'1,1% d'aquest dilluns i segueix causant bones sensacions als experts.

A Espanya, el judici a Bankia (-1,55%) ha tornat a centrar l'atenció dels inversors. El banc ha assumit un paquet de 262.000 accions procedent d'execucions de sentències per aquesta polèmica sortida a borsa que va protagonitzar l'entitat abans de ser rescatada. Al costat de CaixaBank (-1,85%) i Sabadell (-0,82%), ha liderat les caigudes dins de l'IBEX.

A més, Santander (+0,14%) celebra aquest dimecres el seu 'Dia de l'inversor'. Els analistes de Credit Suisse esperen que l'entitat "augmenti la visibilitat de les perspectives de beneficis al Brasil i les expectatives de la divisió espanyola".

En altres mercats, el petroli Brent avança un 0,4%, fins als 69,30 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,25%, fins als 1,1188 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc d'Espanya ha repuntat lleugerament fins als 117 punts, mentre el rendiment del bo espanyol a 10 anys s'ha relaxat fins a l’1,13%.

EL BREXIT CONTINUA SENT EL GRAN ASSUMPTE

A l'escena geopolítica, el Brexit segueix sent 'el gran assumpte'. El Parlament britànic va votar aquest dilluns en contra de les alternatives al pla de Theresa May. La Cambra dels Comuns va tornar a constatar que cap de les opcions proposades compta amb un suport majoritari que asseguri la seva aprovació, tot i que l'esmena sobre la unió duanera va ser rebutjada només per tres vots. La lliura es deprecia un 0,6%, fins als 1,3026 dòlars.

Després d'aquest nou 'no', May es reuneix avui amb el seu gabinet. Els inversors estaran atents durant el dia a qualsevol declaració que pugui produir-se’n. S'especula amb què la intenció de la 'premier' és sotmetre el seu pla a una nova votació (la quarta ja) aquest mateix dimecres.

LES DADES MACRO

L'ISM manufacturer que es va conèixer aquest dilluns a Wall Street va servir per impulsar els índexs, que van pujar més d'un 1%. Segons els experts, aquesta referència "va reforçar" el sentiment positiu que s'havia produït per les bones dades macro a la Xina. "La segona economia del món va reportar dilluns un sorprenent retorn al creixement al seu sector manufacturer", diuen els analistes.

A Espanya, l'atur va baixar en 33.956 persones el març, el seu menor descens en aquest mes des de 2014. A l'escena internacional, aquesta matinada el banc central d'Austràlia ha mantingut els tipus sense canvis a l’1,5%.

No obstant això, el Fons Monetari Internacional (FMI) rebaixarà la setmana que ve les seves previsions macroeconòmiques a causa del "moment delicat" que viu l'economia mundial, que ha seguit perdent impuls durant els últims mesos. Tot i que la institució descarta que s'hagi de produir una recessió a curt termini.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Sense fer molt soroll el nostre índex continua recuperant posicions. A pas lent, però segur. Tècnicament no hi ha novetats afegir respecte al que es va comentar aquest dilluns, ja que el preu s'està allunyant sense fer gaire soroll del suport dels 9.100 punts i s'acosta a la resistència dels 9.530 punts", assegura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La sobrevenda diària segueix sent alta i l'important és que l'oscil·lador estocàstic s'ha girat a l'alça, cosa que deixa la porta oberta al fet que el preu segueixi escalant posicions, amb objectiu a la part alta del canal alcista de curt termini: ara als aproximadament 9.620 punts", afegeix aquest expert.

"Encara que sembla una cosa evident, cal destacar que des dels mínims de finals de desembre el preu està construint una vegada i una altra mínims i màxims creixents. I així no cau", conclou Rodríguez.

Últimas noticias