L'IBEX puja més del 2% el novembre malgrat acabar la sessió en vermell

L'IBEX acumula una pujada del voltant de l’1,80% durant la setmana

Per

Bolsamania | 30 nov, 2018

Actualitzat : 18:27

IBEX 35

17:35 17/05/24

  • 11.327,70
  • 0,25%28,40
  • Max: 11.343,00
  • Min: 11.246,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.976,12

L'IBEX 35 ha tancat la sessió amb una caiguda del 0,24%, fins als 9.077 punts, tot i que ha conclòs la setmana amb una pujada de l’1,80%. En l'acumulat de novembre, el principal indicador de la borsa espanyola ha sumat un 2,07%. La resta de places europees també han acabat en vermell (FTSE: -0,89%; DAX: -0,34%, CAC: -0,05%) durant el dia en què arrenca l'esperadíssima cimera del G-20 a l'Argentina.

Dins del selectiu espanyol, Telefónica ha pujat més d'un 1% i ha estat la companyia més alcista durant la jornada posterior a la presentació del seu nou pla estratègic. El president executiu de la companyia, José María Álvarez-Pallete, ha obert la porta a expandir-se a nous països i ha destacat les oportunitats de capturar un creixement rendible.

Al costat vermell de la taula, DIA cau gairebé un 6% i tanca en mínim històric als 0,62 euros. Les accions de la distribuïdora mantenen la seva caiguda lliure i han acumulat pèrdues de més del 17% durant la setmana. L'IBEX 35 també s'ha vist perjudicat per Grifols, Mediaset i CIE Automotive, amb caigudes superiors al 3%.

CIMERA DEL G-20

Donald Trump i Xi Jinping es reuneixen, en principi, demà, dissabte, i els experts es divideixen entre els que creuen que els avenços fruit d'aquesta trobada seran mínims i els que pensen que fins i tot se segellarà un alto el foc. El que sembla descartat és que la cita acabi enterbolint encara més les relacions. Això, per ara, no es baralla.

"Nosaltres creiem que s'arribarà a un 'alto al foc' entre la Xina i els EUA. El G-20 també se centrarà en altres aspectes, com el paper del príncep hereu d'Aràbia Saudita en l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi i les renovades tensions entre Rússia i Ucraïna", indiquen els experts de Danske Bank. Cal recordar que Trump ha cancel·lat la reunió prevista amb Vladímir Putin per aquest últim motiu.

Al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent ha cotitzat a la baixa al tancament del mercat espanyol, amb una caiguda de l’1,61%, fins als 58,55 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro s'ha canviat als 1,132 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Les pujades properes al 2% en l'acumulat de la setmana es van produir aquest dilluns. O millor dit, tot es va fer dilluns i la resta de la setmana ha estat més aviat un lateral o moviment de consolidació. Ara bé, està per veure si anirem a omplir (total o parcialment) el buit alcista d'aquest dilluns, per definició suport, als 8.916 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"D'altra banda, el màxim de la setmana s'ha marcat als 9.199 punts, xifra que es queda una altra vegada per sota de la resistència que tenim en l'últim màxim decreixent (9.230). Per tant, siguem cauts. No fos cas que tinguem el vuitè màxim decreixent consecutiu al nostre índex des del maig. I així no es puja", afegeix.

"El pitjor de la situació actual és que conflueixen nombroses resistències entre els 9.200 i els 9.350 punts (per aquest últim nivell passa la directriu baixista). El millor, que no n’estem molt lluny i que seguim tenint dos dels pesos pesants amb ganes de pujar (Telefónica i Inditex)", explica l'expert.

"Per primera vegada en molt de temps i sense que serveixi de precedent l'IBEX està més fort (en l'últim mes i mig) que la resta dels seus veïns europeus i com a mostra un botó: l'IBEX cotitza a un 5% dels mínims de octubre i Europa n’està a un 3%", conclou.

Últimas noticias