La tensió entre Estats Units i Corea del Nord copeja amb força als mercats a Àsia

La incertesa que genera l'intercanvi d'amenaces entre Donald Trump i Kim Jong Un espanta als inversors

Per

Bolsamania | 11 ago, 2017

Les borses asiàtiques encadenen tres jornades de fortes pèrdues. La incertesa que genera l'intercanvi d'amenaces entre el president d'Estats Units, Donald Trump, i el dirigent de Corea del Nord, Kim Jong Un, està impactant als mercats.

L'últim capítol l'ha protagonitzat Trump. El dirigent nord-americà assegura que el líder nord-coreà hauria d'estar "molt, molt nerviós" si en algun moment decideix actuar contra interessos nord-americans i ha defensat les contundents amenaces que va pronunciar el dimarts, que "potser no van ser prou dures". El país asiàtic corre el risc de sofrir alguna cosa que "poques nacions" han viscut fins ara, ha postil·lat.

Unes paraules que han estat reforçades pel Secretari d'Estat nord-americà, James Mattis. El representant del Govern nord-americà ha assegurat aquest dijous que l'Exèrcit dels Estats Units està "preparat" per respondre a les amenaces de Corea del Nord i ha destacat que la seva responsabilitat és la de "tenir opcions militars llistes per si fos necessari".

L'índex de referència de Corea del Sud, Kospi, retrocedeix aquest divendres un 1,6%. La reculada del selectiu ha estat marcat per les pèrdues en les principals accions tecnològiques i detallistes. Samsung Electronics i SK Hynix es van enfonsar un 2,57% i un 3,73%, respectivament, mentre que el gegant de venda al detall, Shinsegae, va caure un 9,98%.

Els mercats de la Xina també responen amb caigudes en aquesta última jornada de la setmana. L'índex Hang Seng de Hong Kong va perdre un 1,76%. En el continent, el Compost de Xangai va caure un 1,60% i el Shenzhen va retrocedir un 1,58%. L'ASX 200 australià també tanca la setmana en vermell amb pèrdues d'1,2%. Al Japó, els mercats estan tancats per les festes del 'Dia de la Muntanya'.

Últimas noticias