La lliura rebota després que Mark Carney obri la porta a una pujada dels tipus durant els propers mesos

El governador del Banc d'Anglaterra apunta "una probable retirada d'estímuls monetaris"

Per

Bolsamania | 28 jun, 2017

El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, ha obert la porta a una política monetària menys expansiva que l'actual, com ja ha fet la Reserva Federal dels Estats Units. En concret, el banquer canadenc apunta que la pujada dels tipus d'interès es debatrà "durant els pròxims mesos" a mesura que l'economia britànica s'acosti a operar en plena capacitat i més que "probable que sigui necessària alguna retirada d’estímuls monetaris".

Així ho ha apuntat durant el conclave de banquers centrals que organitza el Banc Central Europeu a Sintra (Portugal). Carney ha comentat també que la disposició a pujar els tipus d'interès dependrà de com es compensa la inversió empresarial al feble consum, el creixement dels salaris i els costos laborals.

"Aquests són alguns dels temes que haurà de debatre el Banc d'Anglaterra (BoE) durant els pròxims mesos", ha subratllat Carney. Durant l'última reunió del comitè de política monetària del Banc d'Anglaterra es va dividir entre els partidaris d'apujar els tipus i els que no apostaven per això, entre els quals es va situar el propi governador. Els tipus d'interès fixats pel BoE se situen ara en el mínim històric del 0,25% i la seva política de compra d'actius es manté en 435.000 milions de lliures.

Aquella decisió es va prendre després de la celebració de les eleccions generals al Regne Unit, en què Theresa May va guanyar els comicis però sense majoria absoluta i en el qual el Partit Laborista de Jeremy Corbyn es va acostar als Conservadors.

La lliura esterlina cotitza aquest dimecres amb pujades de l'1% respecte al dòlar i es canvia per 1,2936 dòlars, mentre que respecte a l'euro puja un 0,7% fins als 1,1382 euros i se situa així a prop dels màxims de l'any.

Últimas noticias