Julius Baer persisteix en el seu optimisme: "Els dies estressants han quedat enrere"

És el moment de " reconfirmar o redefinir" prioritats

Per

Bolsamania | 31 mar, 2020

El banc suís Julius Baer ha estat, des del començament de la crisi del coronavirus, probablement la firma més optimista respecte a aquesta situació, a la seva durada i al seu impacte. I continua així... Christian Gattiker, el seu economista en cap, porta temps insistint que la crisi passarà abans del que s'espera, i que cal mantenir-se ferms en l'estratègia d'inversió i que l'economia resistirà l'estirada. I aquest dimarts incideix en la mateixa idea.

"Els dies estressants han quedat enrere. (...) És d'esperar que els inversors aprofitin aquesta oportunitat única a la vida per a reconsiderar el que és important per a ells", assenyala en un informe recollit per Bolsamanía. "La crisi ha arribat a un punt en el qual els inversors han de reconfirmar o redefinir les seves prioritats. Reconfirmar significa mantenir les seves posicions o fins i tot augmentar-les". afegeix.

Gattiker creu que ara vindran dies "lents" després de la tempesta que, no obstant això, no han de fer oblidar als inversors la lliçó apresa. "En primer lloc, la qüestió és si es van establir prioritats clares d'inversió (durant la crisi) basades en un pla clar. En cas contrari, la necessitat de posar-les per escrit és més evident ara que mai. (...) Si va haver-hi un pla, la pregunta és si va servir el seu propòsit o si cal revisar-lo. Aplicaria la mateixa càrrega de risc ara? Si és així, llavors caldria mantenir-se ferm o fins i tot augmentar (posicions) després de la recent caiguda dels preus dels actius. Em temo que el 'curtterminisme' és el major obstacle de nou", explica aquest expert.

Christian Gattiker reconeix que, en les converses recents amb els clients, han estava debatent "sense parar" sobre si ja s'ha tocat fons en els mercats. "No sembla que aquest sigui el fons", assenyala, però ja arribarà, afegeix. "Aquesta és també una valuosa lliçó que es pot aprendre de les últimes setmanes. El que defensem és mantenir un rumb ferm, posar una mica de diners a treballar i atenir-se als principis d'inversió. Els inversors van entrar en un pànic sense precedents (...). Si us plau, no perdeu aquesta ocasió per reflexionar", insisteix.

Últimas noticias