Guanys a Wall Street pel renovat optimisme sobre la guerra comercial

La Xina obre la porta a un acord comercial parcial amb els EUA que impulsa les borses

Per

Bolsamania | 09 oct, 2019

Actualitzat : 16:35

DJ INDUSTR AVERAGE

23:23 10/05/24

  • 39.512,84
  • 0,32%125,08
  • Max: 39.579,88
  • Min: 39.406,26
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.236,14

Wall Street registra un rebot superior al 0,5% després de tancar aquest dilluns amb caigudes destacades de l'1,5%. Els inversors van vendre davant el pessimisme sobre les negociacions comercials que iniciaran aquest dijous els EUA i la Xina. No obstant això, l'optimisme ha tornat al mercat després de publicar que Pequín està obert a un acord aranzelari parcial amb Washington.

Funcionaris xinesos han filtrat a Bloomberg que la Xina encara està oberta a arribar a un acord comercial parcial amb els EUA i han afegit que Pequín vol limitar el dany que està patint la segona economia més gran del món a causa de la guerra comercial.

El gegant asiàtic acceptaria un acord parcial sempre que els EUA no imposi més aranzels a les exportacions xineses. La setmana vinent està previst que entrin en vigor noves tarifes, així que qualsevol ajornament serà benvingut pels inversors.

Les constants filtracions i publicacions sobre aquest assumpte estan marcant el rumb dels mercats durant les últimes setmanes. Els analistes d'UBS assignen un 50% de possibilitats que es produeixi un "escàs progrés" en les negociacions d'aquesta setmana. A més, assignen un 35% de probabilitat al seu "escenari pessimista, en el qual una nova escalada genera recessió als EUA".

En matèria macro, aquest dimecres es publicaran els inventaris majoristes i els canvis en reserves de petroli de l'EIA. També tindrà lloc un nou discurs de Jerome Powell, president de la Fed. El banquer central va anunciar aquest dimarts que "la Fed augmentarà aviat el seu balanç" per evitar les tensions de liquiditat que s'han produït al mercat monetari dels Estats Units. No obstant això, va deixar clar que "això no és una nova QE", en al·lusió als programes de compres d'actius aplicats durant els últims anys per l'organisme per impulsar el creixement.

"M'agradaria emfatitzar que el creixement del nostre balanç amb propòsits de gestió de reserves no hauria de ser confós, de cap manera, amb els programes de compra d'actius a gran escala que llancem després de la crisi financera", ha emfatitzat. També va reconèixer que la desacceleració econòmica és un fet, encara que va afegir que podria ser una pausa en l'actual cicle d'expansió.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Apple puja un 1% després que els analistes de Canaccord Genuity hagin elevat la seva valoració fins a 260 des de 240 dòlars per acció a causa de la gran demanda que està registrant l'iPhone 11.

A més, un jurat a Filadèlfia ha decidit que una subsidiària de Johnson & Johnson ha de pagar 8.000 milions de dòlars en un cas que involucra la vinculació del medicament Risperdal amb el creixement del pit masculí.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,4%, fins als 53,37 dòlars. L''or negre' també s'està movent durant els últims dies al so de les notícies que es publiquen sobre la guerra comercial. Un avanç en les negociacions seria positiu per al preu, ja que anticiparia una major demanda durant els propers mesos.

A més, l'euro s'aprecia un 0,22%, fins als 1,0978 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja a l'1,55%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys es manté a l'1,42% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,67%.

Últimas noticias