El petroli puja amb ganes tot i la caiguda d la demanda prevista per l'OPEP

L'organització en preveu un enfonsament del 9,1%, comparat amb un 6,8% el mes anterior

Per

Bolsamania | 18 mai, 2020

Els preus del petroli creixen un 5% de mitjana aquest dilluns, malgrat les recents previsions d'una caiguda de la demanda incloses a l'últim informe de l'OPEP. L'organització va anticipar el 13 de maig que caurà del 6,8% previst fa un mes al 9,1% actual.

Els inversors semblen aferrar-se a l'optimisme, i aposten per una recuperació gradual de la demanda impulsada per les retallades de la producció que està efectuant tot el mercat petrolier.

"Els preus del petroli poden prolongar el seu momentum alcista a mesura que es vagin relaxant les restriccions i els confinaments arreu del món", assevera l'expert Stephen Innes.

Els contractes de futurs de juny per al West Texas expiren aquest dimarts, però el mercat no espera que es repeteixi la històrica ensulsiada del mes passat.

Als EUA, la producció d'esquist és cada vegada menor i això es va notant també en el ral·li del petroli, que ho agraeix. "La particular sorpresa que van suposar uns inventaris més reduïts de petroli nord-americà la setmana passada ha calmat les preocupacions fins a cert punt", reconeixen els analistes de CMC Markets.

La macro també sembla sostenir el ral·li del petroli. Jerome Powell, president de la Fed, ha augurat aquest diumenge que "veurem una recuperació ferma de l'economia durant la segona meitat d'aquest mateix any".

Últimas noticias