El petroli Brent es manté per sota de 40 dòlars pels dubtes sobre la Covid

Després de suspendre's de manera imprevista l'assaig de la vacuna contra el coronavirus

Per

Bolsamania | 09 set, 2020

Actualitzat : 17:14

El petroli Brent es manté per sota de 40 dòlars pels dubtes sobre la Covid després de suspendre's de manera imprevista l'assaig de la vacuna contra el coronavirus d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford.

El cru Brent, de referència a Europa, va caure aquest dimarts un 5% i va perdre la cota dels 40 dòlars per primera vegada des de juny. La farmacèutica AstraZeneca ha parat temporalment els assajos amb la vacuna per analitzar el cas d'un pacient d'un dels estudis al qual se li ha detectat una possible reacció adversa.

Segons un comunicat de la companyia, es tracta d'una acció habitual que s'aplica sempre que hi ha, diuen, “una malaltia potencialment inexplicable” en un dels assajos mentre s'investiga el cas. Ara bé, no han fet públic ni quin tipus de reacció ha provocat ni tampoc quant de temps estarà suspès l'assaig.

En qualsevol cas, la notícia ha suposat un gerro d'aigua freda per als inversors, ja que suposa un pas enrere i una menor esperança d'aconseguir una vacuna efectiva contra la Covid a curt termini. El mercat interpreta que això afectarà l'activitat econòmica i reduirà la demanda mundial de petroli.

Últimas noticias