L'Ibex cau un 3,2% pel pessimisme de Lane (BCE) i el repunt global del virus

L'FMI ha donat a conèixer les seves 'Perspectives de l'Economia Mundial'

Per

Bolsamania | 24 jun, 2020

Actualitzat : 17:48

L'Ibex 35 ha caigut un 3,2%, fins a 7.195,50 punts, malgrat que l'IFO alemany de juny ha sortit millor de l'esperat (excepte el de situació actual). L'institut alemany diu que el pitjor ha passat i espera una recuperació del 7% al tercer trimestre. Les caigudes estan sent motivades pels comentaris de Philip Lane, economista cap del Banc Central Europeu (BCE), que ha refredat les expectatives de recuperació econòmica. A més, el repunt global de la pandèmia de Covid-19 preocupa els operadors.

Lane ha dit que, si bé la "millora substancial" dels indicadors a curt termini és normal, tenint en compte la profunditat de la contracció, aquesta no era una bona guia per al futur, i que l'activitat es mantindrà molt per sota dels nivells previs a la crisi durant un període prolongat a causa de les restriccions persistents.

Aquest dimecres, l'FMI ha publicat les seves 'Perspectives de l'Economia Mundial'. El Fons Monetari Internacional ha empitjorat els seus pronòstics i espera a Espanya la major contracció de les economies, amb una caiguda del 12,8% enguany, només equiparable a la d'Itàlia, encara que confia que l'activitat recuperi el pols després i el PIB reboti un 6,3% durant el pròxim exercici.

La propagació de Covid-19, particularment als EUA, es continua observant amb preocupació, però l'impacte en el mercat continua sent limitat. Aquest dimarts es va anunciar que una regió d'Alemanya tornarà a tancar després que més de 1.500 treballadors d'una planta manufacturera de carn donessin positiu de Covid-19. A la fi de la setmana passada, Apple va anunciar la seva intenció de tornar a tancar les botigues als estats dels EUA que han detectat un salt a la taxa d'infecció.

El Doctor Anthony Fauci, expert mèdic de l'administració de Donald Trump, ha advertit que hi ha un augment "preocupant" del nombre de nous casos de coronavirus en certs estats dels EUA, però ha afegit que un "tancament absolut" podria no ser necessari.

El primer ministre Boris Johnson va confirmar ahir que algunes restriccions de tancament a Anglaterra se suavitzaran el 4 de juliol. A més d'això, les directrius de distanciament social també es relaxaran. El canvi a les regles de tancament suposarà la reobertura de pubs, restaurants, galeries i cinemes.

Les dades d'inventaris de l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) també seran el centre d'atenció aquest dimecres, després que el West Texas i el Brent arribessin ahir a màxims dels últims tres mesos.

Finalment, quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía recorden té el principal suport als 7.090 punts, i la primera resistència als 7.664 punts.

Últimas noticias