L'Ibex recula però es manté a un sospir de la seva resistència clau

Els 9.410 estan molt a la vora

Per

Bolsamania | 17 jul, 2019

Actualitzat : 12:16

La importantíssima resistència dels 9.410 punts en l'Ibex ja està aquí. El selectiu recula aquest dimecres però es manté molt prop d'aquest nivell (-0,34%. 9.344 punts). Seria important que l'índex espanyol aconseguís superar aquest nivell en tancament setmanal aquesta mateixa setmana perquè la que ve s'antulla més que complicada i pot ser que no li resulti llavors tan fàcil... o sí. Tot dependrà del que acabi comptant Mario Draghi el dijous, 25 de juliol. Si es mostra excels amb els estímuls, llavors el selectiu espanyol, i la resta de places, el celebraran amb seguretat.

No obstant això, el que faci el BCE la setmana que ve també tindrà el seu impacte en els bancs i, en aquest sentit, pot ser que aquests pressionin al selectiu i li impedeixin avançar si es confirmen aquests majors estímuls. De fet, i precisament per la política monetària del banc central, aquest dimecres Deutsche Bank i Barclays han retallat les seves valoracions sobre els bancs espanyols com ja fessin a principis de mes JP Morgan i Jefferies pel mateix motiu.

La resta d'índexs europeus també cotitzen aquest dimecres amb lleus caigudes. Tot apunta a una altra sessió tranquil·la, sense sobresalts, d'aquestes que portem veient en els últims temps i que, piano, piano, estan portant a l'Ibex a nivells clau.

"Excepte sorpreses del mercat, tot fa pensar que la superarem (la resistència dels 9.410), en aquest cas tindrem com a següent objectiu de pujada els màxims anuals en els 9.588 punts. I per damunt, amb les seves lògiques correccions intermèdies (o fases de reacció), no hi ha resistències importants fins a la zona dels 10.300 punts", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Però, com sempre diem, anem pas a pas perquè encara no hem superat res. Cal esperar al tancament per a tenir la confirmació del moviment. Per a baix, pel costat dels suports, tenim la directriu alcista de curt termini, la que uneix els mínims creixents des de principis de juny fins avui i que passa pels aproximadament 9.280 punts", afegeix Rodríguez.

Wall Street va acabar aquest dimarts amb caigudes mentre que a Àsia també han dominat els números vermells. Sembla que la guerra comercial es tiba. Donald Trump ha dit que veu "un llarg camí" amb la Xina, apel·lant a aquesta calma que demanava el seu assessor Peter Navarro recentment en referir-se al procés negociador.

De tornada a Europa, l'alemanya Úrsula von der Leyen ha aconseguit en 14 dies el que no s'ha aconseguit a Espanya en mesos. Von der Leyen ha aconseguit els suports necessaris i ha estat elegida presidenta de la Comissió Europea per un marge mínim de 9 vots (383 dels 747). Tranquil·litat, per tant, a nivell polític en el si de la Unió Europea.

Des del punt de vista micro, avui continuaran publicant-se resultats empresarials a l'altre costat de l'Atlàntic. Atents a Ebay, Bank of NY Mellon, Bank of America, Netflix o IBM. En el pla macro, l'IPC de juny de Regne Unit va ascendir un 2,0% en taxa interanual, en línia amb l'esperat i enfront del 2,0% anterior. En taxa subjacent, l'IPC anual es va situar en el 1,8%, també en línia amb el que es preveu. Per part seva, l'IPC de la Zona Euro de juny va pujar un 0,2% mensual enfront del +0,1% esperat. El subjacent es va incrementar un 0,4% enfront del 0,3% previst.

Últimas noticias