Commowealth Bank destitueix un terç de la seva directiva per un cas de rentat de diners

L'entitat ha indicat que Launa Inman, i el president del banc, Harrison Young, deixaran els seus càrrecs el propers 16 de novembre, sense explicar les raons de la seva sortida

Per

Europa Press | 04 set, 2017

La junta directiva de Commonwealth Bank, el banc més gran d'Austràlia, ha anunciat aquest dilluns una profunda reestructuració amb la destitució d'un terç dels seus directius, amb l'objectiu de recuperar el suport dels seus inversors després que el regulador bancari del país estigués investigat per suposadament permetre l'ús dels seus dispositius de transaccions intel·ligents per rentar diners i finançar activitats terroristes.

En aquest sentit, l'entitat ha indicat que la membre del comitè d'auditoria, Launa Inman, i el president del banc, Harrison Young, deixaran els seus càrrecs el propers 16 de novembre, sense explicar les raons de la seva sortida.

Així mateix, un tercer membre del consell d'administració, Andrew Mohl, també deixarà el seu càrrec després de nou anys a l'entitat, si bé, han assenyalat que hi continuarà durant un any més.

Davant d'aquestes sortides, el banc australià ha nomenat Robert Whitfield com a nou conseller independent no executiu de la junta, amb efecte immediat. Segons Commowealth Bank, Whitfield té una àmplia experiència com a alt directiu al sector financer tant públic com privat.

"Estic encantada de donar la benvinguda a Whitfield, ja que la seva àmplia experiència en la gestió de riscos bancaris millorarà les nostres habilitats", va assenyalar la directora de l'entitat Catherine Livingstone.

Últimas noticias