L'Aràbia Saudita impulsa el petroli en anunciar que retallarà en un milió de barrils la seva producció

Després d'anunciar que triplicarà l'IVA per fer front, entre altres, a la desfeta del petroli

Per

Bolsamania | 11 mai, 2020

L'Aràbia Saudita torna a fer un tomb al mercat del petroli. Els preus d'esquist avancen un 2% aquest dilluns després que el país anunciï que retallarà la seva producció de petroli en 1 milió de barrils a partir de juny.

Les mirades del mercat estan a més posades en el nou informe que publicarà l'OPEP sobre perspectives de demanda aquest dimecres.

Els experts d'IG destaquen que "si les xifres tornen a mostrar una severa contracció, no ja només per al segon trimestre, sinó també els dos vinents, la volatilitat podria colpejar de nou el mercat del petroli".

Goldman Sachs avisa que la demanda continuarà sent feble al 2021 i ja descompten una segona onada de casos com la que està tenint lloc a Corea del Sud. Cal recordar que la demanda global de petroli s'ha desplomat un 30% des de la crisi del coronavirus.

L'anunci dels saudites té lloc després de la notícia que han triplicat l'IVA precisament per esmorteir l'impacte de la desfeta del petroli al país.

Aquesta mesura entrarà en vigor l'1 de juliol. A més de triplicar el tipus de l'IVA, l'Aràbia Saudita suprimirà a partir del mes de juny el pagament del subsidi per fer front al cost de la vida que reben tots els funcionaris del país des de 2018 i que ascendeix a 1.000 riales (246 euros) mensuals, segons recull l'agència estatal saudita SPA.

Últimas noticias