Aquests són els valors de l'IBEX que més estan patint en aquest dijous negre

L'índex marca avui nous mínims de l'any

Per

Bolsamania | 11 oct, 2018

Aena, Amadeus i Siemens Gamesa registren les caigudes més pronunciades aquest dijous a l'IBEX 35. Durant aquesta jornada, el selectiu espanyol es tenyeix completament de vermell, contagiat pel fort descens que va viure durant la sessió prèvia Wall Street.

Les accions d'Amadeus retrocedeixen més d'un 3%, fins a la zona dels 70 euros, mentre que les d'Aena perden més d'un 2,5%, fins als 136,5 euros, i les de Siemens Gamesa, a prop d'un 3%, fins als 9,32 euros per títol.

Precisament Aena va presentar aquest dimecres el seu Pla Estratègic fins al 2021, que el seu Consell d'Administració havia aprovat el passat mes de maig. Un pla amb el qual la companyia no ha arribat a convèncer del tot. Per la seva banda, Siemens Gamesa va tancar la sessió prèvia amb un fort descens, del 2,4%, després que Santander hagi retallat la seva valoració sobre la companyia d'energies renovables. Va baixar el seu consell fins a 'mantenir' des de 'sobreponderar' i va reduïr el seu preu objectiu fins als 11,50 euros des dels 15 euros anteriors.

Els títols de Repsol també se situen entre els que més cauen i cedeixen més d'un 2,5%. El petroli està cedint durant aquesta jornada més d'un 1%.

Per contra, l'únic valor de l'índex que sembla salvar-se és Grifols, que aquest matí puja al voltant d'un 0,8% després d'una valoració positiva de Berenberg.

Tant l'IBEX 35, que està marcant nous mínims de l'any, com la resta d'Europa pateixen aquest dijous un autèntic daltabaix, després que Wall Street visqués la passada sessió un autèntic dimecres negre. En concret, el Dow Jones va cedir un 3% i el Nasdaq, un 4%.

Els analistes de Bolsamanía adverteixen que. a més de caigudes, estem en un moment de molta volatilitat. "No s’ha d'estranyar que es vegin descensos del 2% per després recuperar durant el dia i després tornar a caure. Dins el mateix dia podem veure fortes caigudes i fortes recuperacions", assenyala José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

Últimas noticias