L'OMS: és "massa aviat" per declarar l'emergència internacional pel coronavirus

Alerta del perill de la malaltia a la Xina i altres països de la regió

Per

Bolsamania | 24 gen, 2020

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha resolt aquest dijous que és "massa aviat" per declarar l'emergència de salut pública internacional arran del brot del nou coronavirus a la Xina després de dos dies de reunions per abordar la situació.

La Comissió d'Emergència de l'OMS sobre el nou coronavirus ha subratllat la naturalesa "restrictiva" i "binària" de virus, però ha alertat que a la Xina, on han mort de moment 25 persones i més de 800 s'han vist afectades, sí que constitueix una emergència.

En aquest sentit, ha instat a unir esforços en el marc d'una missió internacional multidisciplinària que inclou a experts xinesos i ha destacat que aquesta missió investigarà la font del brot, l'extensió i transmissió entre persones i la supervisió de les mesures posades en marxa en les diferents províncies xineses.

A més, la missió abordarà les mesures de mitigació i contenció de la malaltia i la supervisió de les infeccions respiratòries agudes a les regions afectades.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha confirmat que "no declararà l'emergència internacional avui". "Com ahir, la Comissió d'Emergència s'ha mostrat dividida sobre si el brot del nou coronavirus suposa una emergència internacional", ha asseverat.

"No us equivoqueu. És una emergència a la Xina, però no s'ha convertit en una emergència global encara. El brot té un gran perill a la Xina, així com a la regió", ha sostingut. El cap de l'OMS ha assegurat que, fins al moment, s'ha confirmat que el virus pot causar una malaltia greu i pot ser mortal, però en la majoria dels casos només produeix símptomes lleus.

Últimas noticias