Assalt a Mèxic a l'estil 'La casa de papel': roben més de 2 milions en or

Un grup armat va entrar a la Casa de la Moneda, on no es va aplicar el protocol de seguretat

Per

Bolsamania | 07 ago, 2019

La coneguda sèrie 'La casa de papel' ha tingut la seva rèplica a la vida real. En aquest cas ha estat a Mèxic, on un grup d'atracadors armat ha entrat a la Casa de la Moneda, on han robat monedes d'or amb un preu estimat de més de 2 milions d'euros. Les investigacions apunten que, aparentment, no es va aplicar el protocol de seguretat.

Els fets han tingut lloc aquest dimarts. "Hi va haver un assalt a Casa de Moneda de Mèxic. Quan en tinguem més detalls amb molt de gust us informem", van expressar fonts de la Secretaria d'Hisenda i Crèdit Públic. Segons van declarar fonts pròximes a Efe, els treballadors de la Secretaria de Seguretat Ciutadana de la Ciutat de Mèxic ja es troben declarant davant les autoritats sobre els fets.

La Secretaria de Seguretat Ciutadana ja té imatges dels presumptes responsables

Tres empleats, incloent-hi el guàrdia de seguretat, van ser interrogats immediatament després del succés. A més, la Secretaria de Seguretat Ciutadana de la Ciutat de Mèxic va informar a través d'un breu comunicat que ja té imatges dels presumptes responsables gràcies a les càmeres de seguretat de la zona.

Tot i la magnitud del robatori, transeünts i comerciants d'aquesta emblemàtica avinguda de la capital consultats per Efe van dir no haver-se adonat dels fets fins a l'arribada de la policia.

En concret, el sostret es correspon amb 1.500 centenaris d'or valorats en 50 milions de pesos. El centenari és una moneda encunyada per commemorar el primer Centenari de la Independència de Mèxic. No és una moneda d'ús corrent, però és molt cobejada en el món del col·leccionisme. El preu estimat per centenari és de més de 37.500 pesos a la venda (uns 1.910 dòlars).

Últimas noticias