Madrid permet ajornar el pagament d'impostos: A qui afecta i durant quant de temps?

La mesura és de caràcter prorrogable i concerneix empreses, pimes, autònoms i persones físiques

Per

Bolsamania | 27 mar, 2020

Els governs autonòmics i locals d'Espanya estan presentant aquests dies diferents mesures amb l'objectiu d'alleujar la càrrega econòmica als seus ciutadans en aquesta situació de crisi a causa de l'impacte del coronavirus. Entre ells s'hi troba el de Madrid, que permetrà ajornar el pagament de determinats impostos mentre duri l'estat d'alarma decretat per l'Executiu nacional. Aquesta moratòria afecta a Successions i Donacions, Actes Jurídics Documentats, Impost de Transmissions Patrimonials i impostos del joc.

De moment, la mesura aprovada el passat 13 de març es manté durant un mes, però és de caràcter prorrogable mentre es mantingui actiu l'estat d'alarma. L'objectiu és que "cap contribuent madrileny, ja sigui una empresa, una pime, autònom o persona física es vegi afectat per aquesta situació", expliquen des de la Conselleria d'Hisenda i Funció Pública de la Comunitat de Madrid.

Per part seva, des de l'Ajuntament s'ha establert una moratòria per al pagament de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), la Taxa per Accés de Vehicles (TPV) i la Taxa de Caixers Automàtics, el pagament dels quals està previst per al període entre l'1 d'abril i l'1 de juny de 2020. D'aquesta manera, se'n retarda l'abonament voluntari un mes, de manera que el període voluntari començarà l'1 de maig i finalitzarà el 30 de juny.

A més, es bonificarà un 25% de la quota íntegra per a l'exercici 2020 de l'Impost de Béns immobles (IBI). Això afecta als immobles destinats a oci, hostaleria o comerç que compleixin uns requisits determinats, com són que ja exercissin aquesta activitat abans del 15 de març, i que continuin exercint-la a data 31 de desembre, i que el nombre mitjà de treballadors de la plantilla, amb contracte temporal o indefinit, a 31 de desembre de 2020 sigui igual o superior que el nombre de treballadors existent a l'inici del període impositiu o a l'inici de l'activitat, quan aquesta hagi tingut lloc amb posterioritat a l'1 de gener i amb anterioritat al 15 de març de 2020.

A nivell estatal, nombroses associacions i col·legis professionals han sol·licitat que s'ajorni almenys tres mesos les declaracions d'impostos, o com a mínim fins que es normalitzi la situació de l'estat d'alarma. Així mateix, el Consell General d'Economistes advoquen per establir la possibilitat d'ajornar el pagament de determinats impostos al seu venciment, amb la condició de justificar a posteriori els problemes de liquiditat.

Últimas noticias