Itàlia mantindrà el toc de queda i les altres restriccions durant el Nadal

Començarà a les 22 hores i es prolongarà durant tot el mes de desembre

Per

Bolsamania | 30 nov, 2020

El ministre d'Afers Regionals italià, Francesco Boccia, ha avançat que el govern ha decidit mantenir el toc de queda nacional i la resta de restriccions durant tot el mes de desembre, cosa que afectarà a dates molt assenyalades com la nit de Nadal i Cap d'Any, que també tindran toc de queda des de les 22 hores.

"Cal celebrar el Cap d'Any? El celebrarem a casa. Si decidim que hi ha toc de queda, doncs un torna a casa independentment del que hi hagi. Cal fer-ho". Així de contundent es mostrava el ministre italià, que al·legava que aquestes mesures estan encaminades a frenar una possible tercera onada. El país es troba actualment lluitant per aplanar la corba de la segona onada de la pandèmia, de manera que el ministre destacava que "crec que ningú vol una tercera onada, i per evitar-la cal seguir amb rigor i distanciament social. És difícil que es faci un relaxament de les normes".

El país també patirà mesures en la mobilitat. De fet, el ministre de sanitat italià, Pierpaolo Sileri, va avançar que al decret "els moviments entre regions seran limitats", fins i tot entre les regions considerades en zona groga, és a dir, de risc moderat de contagi.

Serà així, ja que "a finals de desembre és probable que la majoria de les regions es troben a la zona groga, i en aquest moment els dinars nadalencs amb positius a la taula n'hi hauria prou per tornar a viure una massacre", al·legava. A més, informava que les reunions seran d'un nombre màxim de 6 persones, però mantenint la cautela, ja que no és un "nombre màgic". En aquest sentit, va incidir en la necessitat que "no hi hagi 6 visitants diferents en cada menjar".

"En aquest moment hem de seguir donant oxigen als hospitals. Encara hi ha massa UCI i massa sales completes. Per ara, deixaria tot congelat, i el gener començaria a plantejar-me flexibilitzar les mesures per a ells, però també per a teatres i cinemes". La restauració italiana seguirà tancada durant el Nadal, va assegurar el ministre italià de Sanitat.

Últimas noticias