Vodafone eleva previsions després de millorar el seu benefici durant el segon trimestre

A Espanya, els ingressos per servei van baixar un 8,7%

Per

Bolsamania | 12 nov, 2019

VODAFONE GROUP

17:35 29/04/24

  • 0,70
  • 1,33%0,01
  • Max: 0,70
  • Min: 0,69
  • Volume: -
  • MM 200 : 71,52

Vodafone ha incrementat les seves previsions de beneficis per a tot l'any, cosa que reflecteix la millora de la tendència de creixement orgànic a mesura que les dificultats del mercat a Espanya i Itàlia comencen a relaxar-se i segons va integrant el negoci de cable adquirit a Alemanya.

La companyia va registrar un creixement del benefici orgànic per serveis del 0,3% durant el primer semestre, ja que torna a créixer durant el segon trimestre gràcies a les millores a Sud-àfrica, Espanya i Itàlia i a un sòlid comportament de la distribució a Alemanya.

El benefici orgànic augmenta un 1,4% durant el semestre i Vodafone ha indicat que el seu ritme de creixement s'accelerarà durant el segon semestre, cosa que li permet elevar la seva previsió de benefici ajustat fins als 14.800-15.000 milions d'euros respecte a la previsió anterior de 13.800-14.200 milions d'euros.

L'operadora, però, va suavitzar la seva previsió de flux de caixa lliure fins a "uns" 5.400 milions d'euros, des de "gairebé" 5.400 milions d'euros, ja que va explicar que els menors fluxos de caixa de l'Índia i la venda de Nova Zelanda compensen l'increment inicial de la seva adquisició de Liberty Global.

El conseller delegat de Vodafone, Nick Read, va declarar que estava satisfet amb la velocitat amb què s'està executant el seu pla. "Això es reflecteix en el nostre retorn de creixement dels ingressos durant el segon trimestre, sobre el qual esperem créixer durant la segona meitat de l'any, tant a Europa com a Àfrica", va afirmar.

VODAFONE ESPANYA

Vodafone Espanya va ingressar per servei 1.966 milions d'euros durant el seu primer semestre fiscal (de l'1 d'abril al 30 de setembre), xifra que suposa un descens del 8,7% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

La companyia ha precisat que aquestes xifres reflecteixen l'impacte del reposicionament comercial del negoci dut a terme durant l'últim any, la decisió estratègica de sortir del futbol per la seva falta de rendibilitat i l'empenta de proposicions 'low-end', factors que van condicionar els resultats del segon trimestre.

No obstant això, l'operadora ha constatat una millora respecte al primer trimestre per l'èxit de les iniciatives estratègiques impulsades durant els darrers mesos i pel creixement de la base de clients als principals segments.

En concret, Vodafone Espanya va ingressar per servei 978 milions d'euros durant el segon trimestre fiscal (de l'1 de juliol al 30 de setembre), un 8% menys que durant el mateix període de l'any anterior, però mostrant, segons la companyia, una millora enfront de el primer trimestre (-9,3%).

Últimas noticias