Garrotada d'HSBC a Telefónica: retalla el preu de 7,10 euros a 5

El banc suís creu que les 'telecos' europees tenen prou força per afrontar el coronavirus

Per

Bolsamania | 10 mar, 2020

HSBC ha retallat el seu preu objectiu sobre Telefónica fins als 5 euros des dels 7,10 euros previs, al mateix temps que reitera el seu consell de 'mantenir'. Aquest preu suposa adjudica a la companyia un potencial de prop d'un 9% des dels nivells actuals de cotització, en 4,74 euros.

Aquests analistes han explicat que rebaixen la seva valoració i reiteren 'mantenir' "pel risc que augmenti la pressió competitiva al mercat espanyol i la volatilitat macro a Llatinoamèrica".

HSBC ha fet aquest canvi en un informe en el qual revisa al sector europeu de les 'telecos'. "Els ingressos recurrents per als subscriptors, la demanda sostinguda de dades i la digitalització ofereixen cobertura davant l'impacte del coronavirus en els guanys", expliquen des del banc. Aquests experts prefereixen companyies amb balanços geo-diversificats i/o més forts. Així, aconsellen 'comprar' Deutsche Telecom, Orange, Vodafone i Switch Telecom. Per a Telecom Itàlia i Telefónica reiteren el consell de 'mantenir'.

RESISTENT Al VIRUS

HSBC considera que el sector de les telecomunicacions europeu està preparat per afrontar el Covid-19. "El sector ha millorat recentment, superant l'EuroStoxx en un 4% des del començament de l'any i un 5% aquestes últimes quatre setmanes", explica.

"És probable que el 'cash flow' del sector resisteixi a curt i mitjà termini. El creixement del consum de dades resistirà; el 81% dels ingressos del sector està vinculat a contractes i operadors; el control de costos és un comportament estàndard a tot el sector; el 'capex' és altament discrecional a curt termini. En vista del cop que s'està vivint en l'univers de la inversió, creiem que els inversors no han de perdre de vista aquests quatre factors que han d'apuntalar les valoracions de les accions", expliquen.

Últimas noticias