Tesla cau a la borsa després d'anunciar un 'split' de les seves accions 3x1

La companyia va fer un moviment similar a l'agost del 2020

Per

Bolsamania | 13 jun, 2022

Actualitzat : 18:38

Tesla va anunciar que planeja un desdoblament o divisió de les seves accions (split) en una proporció 3x1, segons ha explicat la companyia a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) en la seva declaració de representació anual. La companyia d'Elon Musk també ha informat que el membre del consell d'administració Larry Ellison no té previst presentar-se a la reelecció.

"Creiem que el desdoblament d'accions ajudaria a reajustar el preu de mercat de les nostres accions ordinàries, perquè els nostres treballadors tinguin més flexibilitat en la gestió del seu patrimoni", va assenyalar el fabricant de vehicles elèctrics, alhora que va subratllar que l'èxit de la companyia “depèn d'atreure i retenir talents excel·lents” i que “els paquets de compensació altament competitius”, que ofereixen a cada treballador de l'empresa una opció de rebre accions de Tesla, són el que permeten aquesta retenció de talent.

Els títols del fabricant de vehicles elèctrics estan caient per sobre del 6% a Wall Street a la sessió d'aquest dilluns. Des de començament d'any, les accions de Tesla han caigut un 38%.

El document també ha revelat que Elon Musk posseeix actualment un 23,5% de les accions de la companyia, un alt percentatge que s'ha reduït als últims mesos per poder emprendre la fastuosa OPA sobre Twitter, un acord valorat en 44.000 milions de dòlars que està encallat desde fa diverses setmanes a causa de desavinences entre Musk i el consell d'administració de la companyia i entre rumors d'intents de reduir aquest preu i acusacions encreuades entre les parts.

Segons publica CNBC, Vanguard posseeix un 6% dels títols de la companyia mentre que l'anteriorment esmentat Ellison ostenta l'1,5% de les accions del fabricant de vehicles elèctrics.

Cal recordar que Tesla va anunciar un 'split' similar a l'agost del 2020, dividint els títols de la companyia en una proporció de cinc a un.

Últimas noticias