Telefònica: el regulador britànic accelera la fusió de Virgin Media i O2 al Regne Unit

L'operadora cau després de concloure el període que donava dret a rebre el proper dividend

Per

Bolsamania | 11 des, 2020

Bona notícia per a Telefónica. El regulador britànic ha accelerat la revisió del procés de fusió entre Virgin Media i O2 al Regne Unit, marques de Liberty Global i Telefónica en aquest mercat. Tot i així, els títols de l'operadora cedeixen un 3%, després de concloure aquest dijous el període que donava dret a rebre el proper dividend de 0,194 euros bruts per acció.

L'autoritat de competència -Competition and Markets Authority (CMA)- ha acceptat la petició de les dues empreses per accelerar la Fase 2 de la seva revisió "a través d'un procés de 'via ràpida'".

"L'opció de via ràpida proporciona flexibilitat en el procés de la CMA i permet que aquests casos progressin de manera eficient i ràpida", ha explicat el regulador, per la qual cosa es tracta d'una notícia positiva per a l'operadora.

Telefónica va arribar el maig a un acord amb Liberty Global per unir els seus negocis al Regne Unit i formar una aliança d'empreses participada al 50% per les dues companyies (O2 Holdings i Virgin Media, respectivament) que donarà lloc a un proveïdor integrat de telecomunicacions al Regne Unit amb més de 46 milions de subscriptors de vídeo, banda ampla i connectivitat mòbil i uns ingressos d'aproximadament 11.000 milions de lliures.

REBAIXA DE DEUTE

La transacció aportarà un valor significatiu, segons Telefónica, amb sinergies considerables i altament apreciables valorades en 6.200 milions de lliures, en termes de valor actual net excloent-ne els costos d'integració, CAPEX i ingressos de 540 milions de lliures l'any, a partir del cinquè any després del tancament de l'operació, i un flux de caixa lliure positiu des del primer any per a Telefónica, que espera rebre 5.700 milions de lliures de fons totals després del pagament compensatori que rebrà per valor de 2,5 milions de lliures.

D'aquesta manera, Telefónica rebaixarà el seu passiu en entre 5.500 i 5.800 milions de lliures (al voltant de 6.300 i 6.650 milions d'euros al canvi actual). Al tancament de març, el seu deute superava els 38.200 milions d'euros.

La aliança d'empreses es fixa un objectiu de deute net d'entre 4-5 vegades el resultat operatiu abans d'amortitzacions (OIBDA). Aquesta transacció està totalment alineada amb l'estratègia de la 'Nova Telefónica' enfocada a millorar el posicionament als seus mercats principals, ha dit l'operadora.

Les parts han acordat mecanismes de restricció a la transmissió de les accions de l'aliança d'empreses a tercers, que tindrà una durada de fins a cinc anys després del tancament de l'operació. A partir d'aquest moment, els socis podran transmetre la seva participació a un tercer, subjecte a un dret d'adquisició preferent atorgat a favor de l'altre soci.

Últimas noticias