Siemens Gamesa i el retorn dels fantasmes del passat: l'Índia una altra vegada

La companyia ha reconegut que la recuperació del mercat indi s'està retardant

Per

Bolsamania | 07 mai, 2020

Una paraula ha destacat en els resultats del segon trimestre fiscal de Siemens Gamesa: l'Índia. I una idea: els problemes al país tornen. La companyia ha reconegut que la recuperació del mercat indi es retarda i es veu impactada per la Covid-19. També ha dit que una de les mesures que ha pres per pal·liar l'impacte del virus és tancar temporalment fàbriques allí, a la Xina i a Espanya.

Siemens Gamesa està escometent una reestructuració per a adaptar-se "a les noves perspectives i dinàmiques del mercat indi" que li ha suposat 38 milions en costos. Ara aquest mercat, un dels principals de la companyia, torna a frenar-se, ressuscitant fantasmes de fa tres anys. Llavors es va produir una paràlisi del mercat de renovables indi a l'espera que arribés la normalització del sistema de subhastes. Alguns experts van parlar de "tempesta perfecta" a l'Índia en referir-se a tot el que hi va sofrir Siemens Gamesa entre 2017 i 2018.

A l'estiu de 2017, l'energètica reconeixia que els seus problemes a l'Índia no estarien solucionats al quart trimestre d'aquell any. A l'octubre, anunciava un 'profit warning' provocat en part pels problemes al país i es desplomava a la borsa. Això, al cap d'un any negre per a la cotització.

Durant tot 2018 els problemes van continuar amb la introducció de les subhastes inverses, la qual cosa va provocar una dràstica reducció de l'activitat, amb una baixada del cost del vent. Experts a JP Morgan o Goldman Sachs advertien de l'impacte de la desacceleració del mercat indi sobre l'empresa, amb un 20% dels seus ingressos provinents del país. Siemens Gamesa lidera el subministrament de turbines a l'Índia, amb una quota de mercat del 30%.

Al 2019 va arribar l'estabilització a l'Índia i les notícies sobre contractes al país van tornar a proliferar. Ara, amb el coronavirus, la companyia s'està veient fortament afectada i, amb ella, aquest mercat de forma destacada. JP Morgan reconeixia a l'abril que Siemens Gamesa està especialment exposada al virus. "El virus ha posat encara més en risc a Espanya, impactant directament sobre la producció de Siemens Gamesa, a la qual cosa s'hi suma el confinament de tres setmanes en què està sumida l'Índia en aquests moments", explicaven aquests experts.

Siemens Gamesa ha retirat els seus objectius per a 2020 davant la falta de visibilitat per la pandèmia. La companyia va rebre els seus últims comptes amb pèrdues a la borsa aquest dimecres, i els analistes repeteixen una paraula: prudència. Si l'Índia s'alenteix, l'empresa tornarà a patir. El Banc Mundial ja ha advertit que el Sud de l'Àsia (l'Índia, Bangladesh, el Pakistan, l'Afganistan i altres països més petits) podria sofrir al 2020 la seva pitjor recessió des de fa 40 anys a causa del coronavirus. La institució ha reduït la seva previsió de creixement per a la zona d'un 6,3% a una xifra d'entre 1,8% i 2,8% i considera que més de la meitat dels països cauran en una "recessió profunda". Compte amb l'Índia perquè, encara que per motius diferents, podria convertir-se de nou en un problema per a Siemens Gamesa.

Últimas noticias