Shire puja un 4% després de la seva venda a Takeda per 62.000 milions de dòlars

Els analistes reconeixen que és una transacció "extremadament neta" i no creuen que plantegi "problemes antimonopoli rellevants"

Per

Bolsamania | 08 mai, 2018

La japonesa Takeda ha anunciat la compra de la irlandesa Shire (+4% aquest dimarts, el valor que més puja de l'FTSE 100 britànic) per 62.000 milions de dòlars (52.000 milions d'euros).

Segons els termes fixats en l'acord, els inversors de Shire rebran 30,33 dòlars en efectiu i hauran de triar entre 0,839 noves accions de Takeda o 1,678 d’ADS de Takeda per acció (unitat de negociació composta generalment per tres accions de la mateixa societat).

L'operació espera formalitzar-se durant la primera meitat de 2019

Els accionistes de Shire posseiran aproximadament el 50% de la nova societat que sorgeixi de l'acord, que pretén, a més, ser el més gran del sector. El preu finalment ofert per la nipona representa una prima del 60% respecte al preu de la irlandesa el 27 de març, just abans de conèixer l'interès de Takeda Pharma.

L'operació queda pendent de l'aprovació dels accionistes, i espera dur-se a terme durant la primera meitat de 2019. L'oferta és la cinquena que va plantejar Takeda, que es desplomava un 7% el 25 d'abril després de conèixer les xifres de l'adquisició.

"El consell ha indicat a Takeda que estaria disposat a recomanar als accionistes de Shire la proposta revisada en funció de la resolució satisfactòria d'altres termes de la possible oferta, incloent-hi la recíproca auditoria preventiva", ha indicat el consell d'administració de Shire en un comunicat, assenyalant que ara portarà a terme negociacions amb la japonesa sobre els termes de l'operació.

Els analistes de RBC Capital veuen amb bons ulls aquesta operació i asseguren que és una notícia d'"impacte positiu". Per la seva banda, els experts de CMC Markets apunten que la caiguda de Takeda a la Borsa de Tòquio després de conèixer la notícia va poder explicar-se "pels temors que la companyia s’estigui “estirant més el braç que la màniga".

Per la seva banda, els analistes d’Olivetree reconeixen que "és una transacció extremadament 'neta'" i afirmen que "no creiem que plantegi problemes antimonopoli importants", tot i que a causa de la magnitud de les dues empreses, preveuen que "el procediment serà llarg".

Últimas noticias