Santander millora la seva oferta pel 20% de Consumer USA fins als 41,50 dòlars

L'operació tindrà un impacte en el CET1 de Santander d'aproximadament -10 punts bàsics

Per

Bolsamania | 24 ago, 2021

Santander Holdings USA (SHUSA) i Santander Consumer USA (SC) han arribat a un acord definitiu en virtut del qual SHUSA adquirirà les accions ordinàries de SC que encara no posseïa a través d'una oferta en efectiu de 41,50 dòlars per acció ordinària de SC (fins a un import total de 2.490 milions de dòlars, uns 2.100 milions d'euros), seguida d'un segon pas consistent en una fusió en què una filial al 100% de SHUSA serà absorbida per SC. Cal recordar que el preu ha millorat des dels 39 dòlars per títol en efectiu anunciats el passat 2 de juliol.

SC serà l'entitat resultant de la fusió i esdevindrà filial al 100% de SHUSA. Les accions ordinàries d'SC que no hagin acudit a l'oferta es convertiran en el dret a rebre el preu de l'oferta en efectiu. El preu de l'oferta representa una prima del 14% respecte al preu de tancament de l'acció ordinària d'SC el dia 1 de juliol de 2021, que era de 36,43 dòlars per acció. L'1 de juliol va ser el dia anterior a què SHUSA anunciés la seva oferta inicial per adquirir les accions ordinàries d'SC que SHUSA encara no posseïa. Actualment, SHUSA posseeix aproximadament un 80% de les accions ordinàries d'SC.

El consell d'administració d'SC va nomenar un comitè especial integrat per consellers independents per negociar i valorar una potencial operació amb SHUSA. El consell d'administració d'SC, seguint la recomanació unànime del Comitè Especial, ha acordat per unanimitat recomanar l'oferta als accionistes d'SC. El consell d'administració de SHUSA ha aprovat l'operació per unanimitat.

L'operació està subjecta a les condicions habituals, incloent-hi l'aprovació de la Junta de Governadors del Sistema de la Reserva Federal dels Estats Units. L'operació no està subjecta a l'aprovació dels accionistes d'SC i s'espera que es consumeixi a finals d'octubre o durant el quart trimestre del 2021, un cop s'hagi rebut l'aprovació reguladora.

Santander ha dit que preveu que l'operació contribueixi immediatament als beneficis del banc i "constitueixi una assignació eficient de capital". L'impacte estimat en el CET1 de SHUSA el tancament de l'operació és de -73 pbs. Aquest impacte en el CET1 de Banc Santander s'estima que serà d'aproximadament -10 punts bàsics i es preveu que l'operació contribueixi al creixement del benefici per acció en aproximadament un 3% l'any 2022.

Últimas noticias