El Santander cau després de cancel·lar el dividend, però els analistes consideren la mesura "assenyada"

"És una mesura de prudència que està en línia amb les recomanacions del BCE"

Per

Bolsamania | 03 abr, 2020

El Santander perd aproximadament un 3% en aquesta última sessió de la setmana després d'anunciar aquest dijous que cancel·la el pagament del dividend complementari de 2019, així com la política de dividend per a 2020.

"La intenció del consell és ara no proposar la distribució de dividends als accionistes fins que no tinguem millor visibilitat dels efectes de la crisi del Covid-19 i es conegui el resultat de l'exercici del 2020", va dir l'entitat. A la junta d'accionistes d'aquest divendres, Ana Botín, presidenta del Santander, ha demanat una resposta fiscal a la crisi del coronavirus a l'altura de l'actuació del BCE, així com mesures que afavoreixin la inversió estrangera a Espanya.

El Santander és un més de l'enorme grup d'entitats europees que han anunciat aquests últims dies la suspensió del seu dividend, seguint els requeriments del BCE a causa de la pandèmia. En general, els analistes estan rebent aquestes decisions bé, i és també així en el cas de Santander.

"És una mesura assenyada (pro-solvència) i esperada després de l'aturada de l'activitat pel Covid-19 i el previsible increment del cost del risc (provisions)", assenyalen els experts de Bankinter.

El dividend dels últims 12 mesos del Santander és de 0,23 euros per acció, equivalent a una rendibilitat per dividend del 9,7% als preus actuals. "Santander adopta una mesura de prudència que està en línia amb les recomanacions del BCE i l'Autoritat Bancària Europea (EBA). Aquesta decisió hauria de tenir un impacte positiu en la cotització dels bons, especialment els sènior", afegeixen des de Bankinter.

Últimas noticias