Sacyr veu oportunitats d'inversió en concessions per més de 55.500 milions

El grup aposta per la seva filial de Concessions per seguir creixent a nivell global

Per

Bolsamania | 04 jun, 2019

SACYR

10:13 17/05/24

  • 3,73
  • -0,11%0,00
  • Max: 3,73
  • Min: 3,70
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,02

Sacyr vol que la seva filial de Concessions sigui la punta de llança de la companyia. El grup espanyol ha celebrat aquest dimarts el seu Dia de l'inversor 2019 per explicar el desenvolupament de l'activitat i les línies estratègiques que seguiran durant els propers anys ja que, segons ha avançat al mercat, ha identificat oportunitats d'inversió en concessions valorades en 55.522 milions.

Segons Sacyr, l'aposta pel negoci de concessions (construcció i explotació d'infraestructures de transport i dotacions públiques) és la palanca de creixement cap al futur per al grup a nivell internacional. L'objectiu del grup espanyol és consolidar-se com empresa concessional que compta amb divisions sòlides en cadascuna de les fases de desenvolupament d'un projecte: des de l'anàlisi i la licitació fins a la construcció i operació de l'obra o servei.

La filial de Sacyr està present actualment en deu països d'Europa i Amèrica Llatina i té 44 projectes en cartera. La inversió que gestiona la concessionària ascendeix a gairebé 12.800 milions i els ingressos futurs, apunta la companyia, superen els 28.300 milions. Actualment, el seu negoci de concessions està valorat en 1.800 milions i Sacyr preveu que augmenti un 50%, fins als 2.700 milions, durant la pròxima dècada a l'horitzó del 2031.

Per recolzar el creixement del negoci de concessions, Sacyr confia precisament en la seva complementarietat amb la resta d'activitats del grup, sobretot la de construcció. Segons la presentació remesa a la CNMV, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud són les regions on Sacyr Concessions ha localitzat més projectes que, potencialment, són apropiats per formar part de la seva cartera.

Destaca el pes de Sud-Amèrica, on Xile, Perú, Brasil i Colòmbia sumen 64 projectes i on Sacyr veu possibilitats d'inversió, una cartera valorada en total en més de 34.100 milions d'euros i que abasta tant carreteres, vies de tren, aeroports com infraestructura social i de serveis. Els Estats Units és el següent mercat a la regió americana que aporta bones perspectives, amb gairebé una dotzena de projectes valorats en més de 6.000 milions. A l'altre costat de l'Atlàntic, Sacyr destaca una altra desena de projectes en països de la Unió Europea (carreteres, trens i infraestructura social), valorats en gairebé 3.800 milions.

ROTACIÓ D'ACTIUS I VENDA DE PARTICIPACIONS

L'aposta per la filial de Concessions arriba després d'observar l'impuls que ha aconseguit durant els últims anys. Entre 2015 i 2019, ha duplicat la seva cartera d'ingressos futurs passant de poc més de 13.330 milions als 28.300 milions actuals gràcies a tres línies estratègiques: integració vertical, optimització de l'estratègia financera i rotació d'actius. L'èxit del model es reflecteix, explica la companyia, en les importants licitacions que han guanyat durant els últims anys, amb sis projectes on considera mercats domèstics (Colòmbia, Xile i Mèxic), a més dels adjudicats a Paraguai i un a Uruguai. En total, sumen 2.800 milions.

La companyia destaca que té una taxa d'èxit del 36%: dels 124 projectes analitzats, se'n va presentar a la licitació de 72 i en va aconseguir l'adjudicació de 24 entre 2015 i 2019.

Cap endavant, indica la companyia, la rotació d'actius i la venda de participacions minoritàries en algunes de les seves concessions seran dos pilars per finançar el creixement en aquesta filial. A més, Sacyr assegura que farà un "creixement selectiu" en mercats anglosaxons (Estats Units, Canadà i Regne Unit), a més d'afermar la seva posició en altres on ja és present.

El focus, mostra l'empresa durant la presentació a analistes, estarà en països OCDE, amb estabilitat política i econòmica i amb un sòlid marc de concessions desenvolupat. Pel que fa als projectes pels quals apostaran, Sacyr assenyala que seran complexos, "amb rellevància en la fase de disseny i construcció" i que estiguin relacionats amb les àrees de coneixement que ja compta l'empresa.

Últimas noticias