Sacyr investigarà la seva filial implicada en la macrooperació de la UDEF

La companyia ha aconseguit adjudicacions per 1,5 milions des que el grup la va comprar el 2016

Per

Europa Press | 03 jul, 2018

Actualitzat : 12:06

Sacyr ha obert una investigació interna a Aplicaciones Geopol, la filial que està sent investigada en el marc d'una operació contra presumptes irregularitats en contractació d'aplicacions de trànsit per part de diversos ajuntaments. Així ho ha anunciat la companyia de construcció i serveis que, a més, ha manifestat la seva disposició a col·laborar amb la Justícia "en tot el que sigui necessari per aclarir el cas".

"La companyia ha obert una investigació interna per verificar que no hi ha hagut actuacions irregulars, en aquest cas prendria les mesures oportunes", assegura Sacyr en un comunicat.

La companyia ha aconseguit adjudicacions per 1,5 milions des que el grup la va comprar el 2016

"El grup també, com sempre, col·laborarà amb la Justícia en tot el que sigui necessari per aclarir el cas", assevera, després de recordar que compta amb un codi de conducta "assumit per tots els seus treballadors".

Sacyr ha respós d'aquesta manera i a través d'un comunicat després de transcendir que la seva filial Aplicacions Gespol està sent investigada en el marc de l'operació anticorrupció que la Policia Nacional ha engegat a primera hora d'aquest dimarts amb escorcolls a diversos ajuntaments del país davant una suposada contractació irregular d'aplicacions de trànsit.

L'empresa Aplicaciones Gespol, amb seu a Barcelona i especialitzada en aplicacions per controlar el trànsit estaria al centre de l'operació, segons van informar a Europa Press fonts de la investigació, que apunten al fet que s'haurien manipulat concursos públics amb la connivència de polítics locals del PSOE, PP i Ciutadans.

ADJUDICACIONS D'1,5 MILIONS DES DEL 2016

En el seu comunicat, Sacyr detalla que Aplicaciones Gespol és una empresa dedicada al manteniment informàtic per la gestió d'infraccions de trànsit i seguretat vial que el grup, a través de la seva filial Valoriza Medioambiente, va adquirir a l'octubre del 2016 als seus anteriors propietaris.

La constructora assegura que, des de la seva compra, Aplicaciones Gespol ha obtingut adjudicacions per un import global total d'1,5 milions d'euros, amb una mitjana aproximada per contracte de 5.000 euros.

L'empresa té una plantilla de 31 treballadors i va tancar el 2017 amb una xifra de negoci d'1,2 milions d'euros provinent de "moltes adjudicacions de petit volum econòmic, cadascuna en raó de la seva activitat".

Últimas noticias