Sabadell, IAG i Santander reboten amb força després de la nova pirueta sobre el Brexit

Les tres companyies compten amb importants interessos al mercat britànic

Per

Bolsamania | 14 des, 2020

BANCO SANTANDER

14:27 17/06/24

  • 4,39
  • 0,29%0,01
  • Max: 4,42
  • Min: 4,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,90

Sabadell, IAG i Santander, companyies amb forts interessos al mercat britànic, reboten amb força en borsa després del nou 'pas més enllà' sobre les negociacions per evitar un Brexit dur, una sortida desordenada de la Unió Europea.

Els tres valors lideren els guanys en el selectiu espanyol després de la nova extensió per negociar el Brexit. Sabadell ha anunciat recentment la seva intenció de vendre la seva filial britànica, TSB, després de trencar les negociacions amb BBVA. I qualsevol notícia positiva que arribi del Regne Unit l'ajudarà a desprendre d'aquesta divisió a un preu més atractiu, tot i que els analistes li assignen un escàs valor de mercat.

JP Morgan considera que "el mercat generalment valora el valor del negoci a prop de zero", i recorda que Sabadell va comprar el banc per 2.350 milions d'euros el 2015, mentre el seu valor comptable actual no passa de 1.700 milions.

Segons els seus càlculs, el preu d'equilibri de TSB és de 300 milions d'euros, en aplicar una ràtio de 0,2 vegades el seu valor en llibres, enfront dels 800-1.000 milions que aspira a aconseguir Sabadell.

Per la seva banda, els analistes de Barclays valoren TSB entre els 150 i els 850 milions d'euros, tot i que consideren "improbable" una venda a curt termini, mentre continuï la incertesa sobre el Brexit. "Creiem que és poc probable que Sabadell pugui vendre TSB a un preu que reforci les seves ràtios de capital, cosa que significa que, des del punt de vista de la solvència, això podria limitar els pagaments futurs de dividends", afirmen.

SANTANDER UK

Per la seva banda, Santander compte al Regne Unit amb una de les seves filials més importants, Santander UK, per la qual cosa està directament relacionat amb el Brexit. Així, com millor sigui la conclusió del Brexit, millor reaccionaran les seves accions.

La setmana passada, el Banc d'Anglaterra (BoC) va permetre a Santander UK i a la resta de bancs britànics (Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group, NatWest i Standard Chartered) pagar dividends, encara que amb limitacions, segons va confirmar dijous l'autoritat monetària i reguladora.

IAG S'HI JUGA EL SEU FUTUR

Finalment, IAG, l'aerolínia matriu d'Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, és un dels valors més sensibles a qualsevol notícia sobre el Brexit, ja que el Regne Unit és el seu principal mercat. El president de Govern, Pedro Sánchez, va assenyalar divendres que pot "garantir" que l'aerolínia seguirà operant després del Brexit.

No obstant això, a la companyia li interessa especialment una sortida ordenada d'aquest conflicte, després d'haver estat molt colpejada per les restriccions imposades per frenar l'expansió del coronavirus.

Últimas noticias