Ryanair demana al Govern que cancel·li les taxes d'estacionament d'Aena

Les considera "injustificades" en un moment en què els avions estan immobilitzats pel virus

Per

Bolsamania | 11 mai, 2020

Ryanair ha sol·licitat al president del Govern, Pedro Sánchez, que revoqui les "injustificades" taxes d'estacionament d'Aena, que s'imposen sobre els avions que ara es troben immobilitzats i aparcats als aeroports espanyols amb motiu de les restriccions de viatge del Govern.

En una nota, l'aerolínia ha dit que "dóna ple suport a totes les mesures del Govern espanyol amb la finalitat de frenar la propagació del virus". No obstant això, Ryanair denuncia que no s'ha de permetre que els aeroports gestionats per Aena (que són majoritàriament propietat de l'Estat espanyol) es beneficiïn de la crisi de la Covid-19 a costa de les aerolínies clients que passen per una situació delicada a causa de les restriccions de viatge.

"Nombrosos aeroports de la Unió Europea ja han anunciat el cessament del cobrament de taxes d'aparcament; Aena també hauria de renunciar-hi durant el temps que duri la immobilització causada per la Covid-19. En cas que el gestor aeroportuari es negués a renunciar a aquestes taxes excessives, seria responsabilitat del Govern de Pedro Sánchez ordenar-li que ho faci", ha afirmat taxatiu.

Eddie Wilson, conseller delegat, ha recordat que Ryanair és l'aerolínia número u d'Espanya. "Està molt orgullosa d'operar a 26 aeroports espanyols i espera reprendre els serveis tan aviat s'aixequin les restriccions de viatge imposades pel Govern. Mentrestant, és un error que Aena, un monopoli estatal, pugui beneficiar-se dels clients els avions dels quals s'han vist obligats a romandre en terra amb motiu de les restriccions del Govern. Apel·lem al Govern espanyol que s'asseguri que aquests càrrecs siguin cancel·lats per a totes les aerolínies."

Últimas noticias