Repsol entra en el capital d’Ample per al desenvolupament del cotxe elèctric

Participa en una ronda de finançament tancada per l’empresa emergent nord-americana

Per

Europa Press | 06 ago, 2018

Actualitzat : 15:14

Repsol ha entrat en el capital de la tecnològica nord-americana Ample, dedicada al desenvolupament d'una nova forma de recàrrega per a vehicles elèctrics, mitjançant la participació en una ronda de finançament llançada per la companyia.

En concret, la companyia espanyola ha participat a la ronda de finançament tancada per la tecnològica per un import total de 31 milions de dòlars (uns 27 milions d'euros), ha informat l'empresa amb seu a San Francisco (Estats Units).

Aquest finançament ha estat coberta, al costat de Repsol, que ha portat a terme la inversió a través de Repsol Energy Ventures -el seu fons de capital risc per a inversions en empreses emergents que aporten una tecnologia disruptiva capaç de complementar els negocis de la companyia-, per Shell Ventures, fons de la també petroliera Shell, així com per les empreses d'inversió Moore Strategic Ventures, Hemi Ventures i Trirec.

La companyia no va precisar l'import corresponent del finançament total per 31 milions de dòlars subscrit per cada un dels participants a la ronda.

Ample busca resoldre el desafiament de la recàrrega de vehicles elèctrics a través de la robotització i de bateries intel·ligents

Ample, cofundada per John de Souza i Khaled Hassounah, és una empresa emergent que busca resoldre el desafiament de la recàrrega de vehicles elèctrics a través de la robotització i de bateries intel·ligents. Dins d'aquest àmbit, la companyia ha desenvolupat un sistema pioner de recàrrega de bateries que permet la càrrega completa d'un vehicle en minuts.

La inversió aconseguida per l'empresa en aquesta ronda de finançament es destinarà a implementar la tecnologia d’Ample en múltiples ubicacions durant els propers mesos.

El responsable de New Ventures de Repsol, Luis Casado, ha destacat el valor del projecte d'Ample per "arribar ràpidament" als objectius globals referents al canvi climàtic i ha considerat que el grup espanyol, com a companyia d'energia integrada, s'uneix al creixement de l'electrificació al sector de la mobilitat i espera que la solució de la tecnològica nord-americana ajudi a complir amb els objectius d'Europa.

PROJECTES EN MOBILITAT ELÈCTRICA

Dins l'àmbit de la mobilitat elèctrica, Repsol està present i ha pres participacions accionarials en projectes com WeSmartPark o DriveSmart, empreses espanyoles capdavanteres en el desenvolupament d'eines digitals de mobilitat. WeSmartPark connecta places buides i conductors que busquen aparcament i DriveSmart comparteix, a través de la seva app gratuïta, reptes i recompenses amb els seus usuaris per premiar la conducció segura.

A més, també participa en l'empresa Scutum, que desenvolupa escúters elèctrics basat en una plataforma elèctrica amb bateries extraïbles i de fàcil transport.

Així mateix, està present en IBIL, societat referència en els serveis de recàrrega a Espanya que compta amb més de 1.200 punts de recàrrega operatius, 26 d'ells en estacions de servei de Repsol, i en Wible, servei de 'carsharing' a Madrid llançat juntament amb Kia i que compta amb 500 cotxes híbrids endollables del model Kia Niro.

Últimas noticias