RBC eleva la valoració de Santander, però no veu potencial més enllà dels 3 euros

La majoria d'experts ha elevat la valoració després dels seus resultats

Per

Bolsamania | 12 feb, 2021

Els analistes d'RBC han elevat la valoració de Santander, però no veuen potencial alcista més enllà dels 3 euros per acció. Els títols del banc càntabre cotitzen a nivells de 2,76 euros, amb caigudes de l'1%.

La majoria d'experts ha elevat la valoració de Santander després de la publicació dels seus resultats del quart trimestre i del conjunt de 2020. Per exemple, JP Morgan ha fixat el preu objectiu de l'entitat, al desembre de 2022, en 3,10 euros (el preu objectiu, al desembre de 2021, era de 2,50 euros), al mateix temps que manté el consell de neutral.

Santander va presentar resultats el passat 3 de febrer. El banc va tancar 2020 amb unes pèrdues de 8.771 milions i va anunciar una caiguda en el benefici del quart trimestre del 90%. Tot això a causa de l'impacte de l'actualització del fons de comerç de les seves inversions històriques i dels actius fiscals diferits, i dels càrrecs per valor de 1.146 milions, principalment per costos de reestructuració, que es van donar al quart trimestre.

El banc va anunciar igualment que pagarà un dividend de 2,75 cèntims d'euro en efectiu amb càrrec al 2020, mentre que el dividend de 2021 dependrà de les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE).

ALTRES VALORACIONS DESPRÉS DELS RESULTATS

Barclays preveu Santander als 3,10 euros per acció en un termini de 12 mesos. "Cotitza barat enfront de la competència", afirmen des del banc britànic després d'analitzar els resultats i les previsions facilitades per 2021.

"Augmentem el nostre pronòstic de guanys pel 2022 en un 6%, principalment per millors volums i costos de risc per a la majoria de les regions en què opera el banc", afirmen els seus analistes.

"Creiem que Santander cotitza barat enfront dels seus parells i ofereix una rendibilitat més alta (9% de ROTE esperat pel 2022), en combinar un creixement als mercats emergents amb la disciplina de reducció de costos en mercats madurs", afegeixen. Per Barclays, el consens encara no ha descomptat de manera correcta les previsions futures de beneficis.

ELS ANALISTES HI VEUEN POTENCIAL FINS ALS 3,08 EUROS

Divendres passat, UBS va elevar un 4,5% la seva valoració, fins als 3,45 euros. UBS va recomanar "comprar" les accions de Santander i li va atorgar un potencial de pujada proper al 29% per als propers dotze mesos, amb previsió que la rendibilitat del títol fregui el 35%. Segons la seva anàlisi, el banc càntabre cotitza amb un descompte proper al 20% respecte als seus competidors europeus.

"La raó per posseir les accions es valida després del quart trimestre, especialment a causa de les atractives valoracions en termes absoluts i relatius, amb les nostres estimacions revisades", va assenyalar l'informe de l'entitat suïssa.

UBS va millorar un 7% la seva previsió de benefici per acció per a 2021, fins als 0,3 euros, un 4% per 2022 i un altre 3% per 2023, la qual cosa justifica la pujada del seu preu objectiu.

El consens de mercat no és tan positiu com UBS, ja que estableix un preu objectiu per a Santander de 3,08 euros per títol, similar al de Barclays i que no obstant també descompta un potencial alcista del 13% sobre el preu actual de mercat.

Les valoracions són diverses. Bank of America aconsella infraponderar el valor, amb un preu de 2 euros, mentre Credit Suisse valora el títol en 2,70 euros, HSBC, en 3,50 euros, Renta 4, en 2,21 euros i Bankinter, en 2,90 euros, entre les últimes publicades.

Per anàlisi tècnica, el títol s'enfronta a dues resistències molt destacades: "el buit baixista setmanal de març als 2,92 euros i, per sobre, la directriu baixista, ara als 3,15 euros", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, per la banda dels suports, ha quedat clar que n'hi ha un d'important als 2,37 euros (els mínims de la setmana passada)", conclou aquest expert.

Últimas noticias