OHL perd 1.335 milions després de reconèixer nous projectes de construcció fallits

El grup s'ha desplomat un altre 18% en borsa i ha marcat un nou mínim històric

Per

Europa Press | 14 nov, 2018

OHLA

17:35 17/05/24

  • 0,43
  • -8,41%-0,04
  • Max: 0,45
  • Min: 0,42
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,41

OHL va registrar una pèrdua neta de 1.335 milions d'euros al tancament dels nou primers mesos de l'any en reconèixer nous projectes de construcció amb problemes, que li han suposat un impacte de 286 milions d'euros en els seus comptes.

La companyia participada pel grup Villar Mir aprofundeix així en les pèrdues de 843 milions d'euros que va reportar al tancament de la primera meitat de l'any i multiplica els números vermells de 15 milions d'un any abans.

Els resultats de la companyia són conseqüència de la revisió que el nou equip directiu, liderat pel conseller delegat José Antonio Fernández Gallar, ha realitzat a la companyia, principalment a la cartera de projectes de construcció.

Així, les pèrdues computades pels nous projectes fallits detectats se sumen a l'impacte de 550 milions d'euros derivat de la venda de la divisió de concessions ja reconegut als resultats semestrals.

Els números vermells rècord d'OHL són també conseqüència de les pèrdues amb les quals ha venut la participació que li quedava al complex turístic mexicà de Mayakoba i d'altres provisions per litigis oberts en diferents obres.

Al pla operatiu, OHL va reduir un 14% la seva xifra de negoci entre els passats mesos de gener i setembre, fins als 2.048 milions d'euros, afectada per "una menor activitat constructora".

La companyia obté fora d'Espanya gairebé les tres quartes parts (el 72%) d'aquesta facturació. El resultat brut d'explotació (EBITDA), de la seva banda, es va situar en un import negatiu de 467 milions.

Després de la referida revisió, la cartera de projectes de construcció pendents d'escometre d'OHL se situa als 5.151 milions d'euros, enfront de la de 5.582,1 milions que va presentar el juny, però de la qual espera un marge brut del 6,5%.

El 20% d'aquesta cartera correspon als projectes fallits, respecte als quals el grup manté reclamacions per 1.600 milions d'euros, un import que l'empresa no comptabilitza com a ingressos futurs.

"PUNT D'INFLEXIÓ"

OHL considera aquests comptes "un punt d'inflexió" a partir del qual s'espera una "gradual recuperació de la seva activitat", que se centrarà en la "rendibilitat i en la generació de caixa" del negoci recurrent de construcció amb el qual s'ha quedat després de la venda de concessions.

Amb aquesta finalitat considera que contribuirà l'estricta política de reducció de costos implementada per la nova direcció, i la liquidació de deute i injecció de liquiditat que li va permetre la desinversió del negoci concessional.

El mercat s’ha avançat els resultats de OHL, tot i que el grup els ha presentat al tancament de la sessió de Borsa. Això no ha impedit que la constructora es desplomés un 18,1% i marqués un nou mínim històric de 0,75 euros per acció.

Últimas noticias