OHL es dispara en borsa davant d'una possible oferta de 2.000 milions per la seva filial de concessions

La notícia ha estat avançada per El Mundo i l'empresa, de moment, no s'ha pronunciat al respecte

Per

Bolsamania | 16 oct, 2017

Actualitzat : 12:50

OHL es dispara en borsa aquest dilluns (ara puja un 5% però ha arribat a sumar més d'un 8% a dalt) davant d'una possible oferta del fons australià IFM Global Infrastructure Fund per la seva filial de concessions, que ascendiria a 2.000 milions d'euros, segons informa El Mundo. "Aquesta proposta està sent analitzada exhaustivament per donar una resposta durant els pròxims dies", afegeix el diari. Posats en contacte amb la companyia, des d’OHL han assenyalat a 'Bolsamanía' que, de moment, no es manifesten respecte a aquesta informació.

OHL està lliurant una dura batalla contra el seu deute, una batalla que passa fins i tot per l'entrada d'inversors xinesos en el seu accionariat. El passat mes de setembre, la constructora confirmava que l'empresa China State Construction Engineering (CSCE) estaria interessada en entrar en el seu accionariat. "(CSCE) ha manifestat el seu interès en la possible presa d'una participació accionarial en la societat i ha sol·licitat poder accedir a la revisió i anàlisi de certa documentació", assenyalava OHL en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IFM Global Infrastructure Fund és actualment soci d'OHL en adquirir una participació minoritària de la constructora espanyola a Mèxic. El Mundo necessita que l'oferta del fons "afecti la totalitat de les participacions d'OHL Concesiones" davant de la possibilitat de vendre una participació de la filial.

El passat mes de juny, la mateixa OHL informava que havia posat a la venda part de la seva filial de concessions per tal d'obtenir els recursos amb els quals "va accelerar" el pla de reducció del deute. La companyia presidida per Juan Villar-Mir informava que havia iniciat el procés de selecció d'un soci, de perfil institucional i financer, per cedir-li un percentatge d'OHL Concessions encara no determinat però que, en tot cas, seria inferior al 50%, a causa de la seva intenció de mantenir la majoria del capital i el control de la filial.

"Els rumors se succeeixen en OHL, i ja s'ha comentat que fins i tot s'estava negociant amb inversors xinesos la venda d'un percentatge d'OHL (amb CSCE i amb HNA), però de moment no s'han arribat a acords i la clau estarà en el preu i en el creixement futur que quedaria a la companyia ja que, de vendre aquesta filial, es desprendria de gairebé tota la seva EBITDA", assenyalen sobre això els analistes de Banc Sabadell.

Últimas noticias