Norwegian supera els 21 milions de passatgers fins al juliol, un 2,7% més

El seu tràfic total i capacitat d'oferta van créixer en un 6% i 5% respectivament

Per

Europa Press | 06 ago, 2019

18:23 16/05/24

  • 1.713,50
  • 0,00%0,00
  • Max: 1.713,50
  • Min: 1.713,50
  • Volume: 0
  • MM 200 : -

La companyia aèria de baix cost Norwegian va transportar 21.810.000 de passatgers durant els set primers mesos d'aquest any, xifra que suposa un increment del 2,7% en relació amb el mateix període de 2018, amb una ocupació mitjana del 86,2% en la seva xarxa, ha informat aquest dimarts l'aerolínia.

El juliol, va traslladar a 3.710.000 de passatgers, amb un descens del 2%, mentre que l'ocupació mitjana es va situar al 93,5%, mig punt percentual més.

En termes unitaris, el tràfic total (mesurat en PKT) va augmentar en un 6%, mentre que la capacitat oferta (mesurada en AKO) ho feia en un 5%.

"Després d'un període d'expansió i inversions significatives, el creixement s'està desaccelerant, la qual cosa està en línia amb la nostra estratègia de passar del creixement a la rendibilitat. Les xifres també mostren que els passatgers viatgen distàncies més llargues i una major ocupació mitjana. Això significa que més persones opten per Norwegian quan viatgen, sobretot en vols intercontinentals", ha declarat el director financer i conseller delegat interí de Norwegian, Geir Karlsen.

L'operació de llarga distància de Norwegian va tenir un creixement de capacitat del 20% el juliol, amb una ocupació mitjana del 93,5%.

El nombre de passatgers nord-americans continua augmentant, segons explica l'aerolínia. El juliol, la meitat dels passatgers a bord dels vols intercontinentals de Norwegian eren nord-americans que volaven a Escandinàvia, el Regne Unit, Espanya, França, els Països Baixos i Itàlia.

"Això demostra que Norwegian continua impulsant el turisme local, creant ocupació, fomentant el creixement econòmic i el progrés social en tots els mercats onvola", ha afegit Karlsen.

Norwegian va operar el 99,2% dels vols programats el juliol, dels quals un 68,1% va partir puntual. Segons la companyia, l'índex de puntualitat s'ha vist afectat de manera negativa pels retards generalitzats d'estiu a l'espai aeri europeu, alguna cosa fora del control de Norwegian. L'ús d'aeronaus amb tripulació ('wet lease') també ha afectat l'índex de puntualitat.

Últimas noticias