Naturgy invertirà 45 milions en construir dos parcs eòlics a Navarra

Els quinze aerogeneradors estaran operatius el juliol de l'any que ve

Per

Bolsamania | 13 nov, 2018

Actualitzat : 18:05

NATURGY GRP

11:46 16/05/24

  • 24,68
  • -0,88%-0,22
  • Max: 25,00
  • Min: 24,66
  • Volume: -
  • MM 200 : 24,39

Naturgy invertirà a prop de 45 milions d'euros en la col·locació de quinze aerogeneradors en dos parcs eòlics a Navarra. Està previst que el primer abocament a xarxa d'aquests parcs es realitzi a principis del mes de juliol de 2019, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

El vicepresident de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra, Manu Ayerdi, ha assistit aquest dimarts a la col·locació de la primera pedra de dos parcs eòlics, 'Barásoain' i 'Tirapu', que l'empresa Naturgy instal·larà als termes municipals d'Añorbe, Artajona, Barásoain, Olóriz i Tirapu. En concret, al parc Barásoain s'ubicaran 11 aerogeneradors i quatre, en Tirapu. S'estima que cada un d'ells tindrà una potència unitària de 3,3 megawatts que produiran un total 155.000 MWh/any.

A més del vicepresident Ayerdi, a l'acte de col·locació de la primera pedra han assistit l'alcalde d’Añorbe, Joaquín Sanz, i el director de Desenvolupament Generació de Naturgy, Carlos González Samano, ha informat el govern foral en un comunicat.

Aquests dos nous parcs eòlics s'uneixen als altres quatre que Naturgy té a Navarra

Segons ha explicat, de moment han començat els treballs preparatoris per a la instal·lació de la infraestructura: tasques de desbrossament, poda i moviments de terra. Condicionada la ubicació, començarà la fase d'excavació i execució de les cimentacions de les turbines per, finalment, començar amb el muntatge del parc mateix.

El desenvolupament de l'enginyeria inicial dels dos parcs s'ha realitzat a través de l'Associació de la Indústria Navarra (AIN) i s'ha comptat amb la participació de les plantes de Nordex-Acciona de Barásoain, Lumbier i Castejón per a la fabricació de turbines, navetes, pales i segments de torre. Per als treballs d'obra civil i elèctrica, l'empresa també està comptant amb proveïdors locals.

Durant la construcció es realitzarà un seguiment ambiental i arqueològic continu per garantir el compliment de les mesures definides a la Declaració d'Impacte Ambiental pel que fa a vegetació, fauna, atmosfera, hidrologia i béns culturals i arqueològics, ha assegurat el govern foral, que ha precisat que les superfícies afectades seran revegetades i es durà a terme un seguiment mediambiental periòdic durant la vida del parc.

A l'actualitat, l'empresa Naturgy té quatre parcs eòlics més a Navarra, explotats per l'empresa Derna, en què participa en un 50%. Les instal·lacions, compostes per més de 130 aerogeneradors i amb una potència instal·lada de 146 MW, estan ubicades en nou localitats navarreses: Añorbe, Artajona, Barásoain, Biurrun-Olcoz, Funes, Leoz, Peralta, Tirapu i Unzué.

Últimas noticias