Mediaset prohibeix Vivendi exercir el seu vot a la junta d'accionistes

Malgrat controlar gairebé el 30%

Per

Europa Press | 18 abr, 2019

Actualitzat : 17:29

MEDIASET

-

  • -
  • --
  • Max: -
  • Min: -
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,05

El consell d'administració de Mediaset ha vetat el dret de Vivendi, que controla el 9,61% del conglomerat audiovisual italià de manera directa i el 19,19% de manera indirecta a través de Simon Fiduciària, a exercir el seu vot en la junta general d'accionistes que se celebra aquest dijous.

El consell, d'acord amb les opinions mostrades pel seu assessor legal i les declaracions fetes per la Cort de Milà, considera que tant Vivendi com el seu fiduciària "no estan legalment autoritzades" a exercir els seus drets administratius a la junta, incloent-hi els seus drets de vot.

Vivendi ha respost a Mediaset condemnant aquesta decisió i anunciat que es reserva el seu dret per portar el cas als tribunals

En concret, s'oposa a la sol·licitud d'ambdues per exercir els drets de vot associats a les accions que controlen i veta l'entrada dels delegats de Simon a la junta, tot i que sí que permet la presència de Vivendi tot i que el consell creu que hi ha condicions per vetar.

Mediaset argumenta que Vivendi va adquirir la seva actual participació violant el compromís que va adquirir la francesa l'abril de 2016 per a la compra del servei de televisió de pagament Mediaset 'Premium', operació que va acabar frustrada.

Posteriorment, Vivendi va elevar la seva participació en la companyia italiana fins al 30% en una operació que Mediaset va qualificar d'"hostil" i en la qual el grup francès va manifestar la seva "ambició estratègica" de convertir la companyia en un dels principals grups mediàtics globals establerts a Europa.

Com a conseqüència d'aquesta operació, ambdues entitats es van embrancar en una batalla legal que ja dura més de dos anys -la família italiana Berlusconi controla el 44% de la companyia- i que ha motivat la decisió de veto per part del consell sobre el grup francès.

Poc després de publicar-se aquesta sanció, Vivendi ha respost a Mediaset condemnant aquesta decisió i anunciat que es reserva el seu dret per portar el cas als tribunals per tal de dilucidar la validesa d'aquesta resolució.

En concret, Vivendi considera que la decisió del consell "està en contra de tots els principis bàsics de la democràcia en la qual se sustenta l'accionariat", de manera que la qualifica d'"il·legal i en contra dels interessos de Mediaset i, en particular, dels accionistes minoritaris".

Últimas noticias