Mapfre segueix sense convèncer Barclays: "El seu ROE no compensa els seus riscos"

El banc reitera el consell d''infraponderar' i no li veu potencial alcista

Per

Bolsamania | 03 abr, 2019

MAPFRE

17:35 29/04/24

  • 2,28
  • -0,18%0,00
  • Max: 2,30
  • Min: 2,26
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,97

Mapfre (+1%) segueix sense guanyar-se el favor de Barclays. El banc britànic ja va rebaixar la previsió de beneficis de l'espanyola a finals del mes de gener i, ara, reitera la seva negativa recomanació: 'infraponderar' i preu objectiu de 2,5 euros (precisament els nivells en què cotitza el títol).

El banc britànic assegura que "el ROE (el terme que relaciona el benefici econòmic amb els recursos necessaris per obtenir-lo) de Mapfre no compensa els riscos operatius i d'efecte divisa a què s'enfronta".

Amb tot, Barclays reconeix que Mapfre "està fonamentalment ben posicionat per a un creixement a llarg termini" però el que és negatiu segueix pesant més que el positiu en la seva valoració.

Precisament, Mapfre és, al costat de Generali, l'única asseguradora que el banc veu amb mals ulls al sector. A Axa i Zurich els atorga una recomanació de 'neutral' i a Allianz, Aviva i Sampo, de 'sobreponderar'.

Mapfre va ser notícia l'1 d'abril després de tancar la compra del 51% de Caixa Granada Vida i Cajamurcia Vida i Pensions. Una operació que va tenir lloc després d'aconseguir un acord amb Bankia per una suma de 110.300.000 d'euros.

Aquest moviment va suposar, a més, la culminació del procés de reordenació del negoci de bancassegurances després de la fusió amb Banc Mare Nostrum. Amb aquesta compra, Mapfre amplia "notablement" la distribució d'assegurances de vida pel sud-est espanyol, segons va destacar l'asseguradora en el moment de l'anunci de l'operació.

Últimas noticias