Mapfre encara és 'venda' per a Berenberg: "Seguim pensant que està sobrevalorada"

La companyia reitera el preu objectiu d'1,73 euros per a l'asseguradora

Per

Bolsamania | 11 oct, 2023

Berenberg reitera aquest dimecres el consell de vendre Mapfre, amb un preu objectiu d'1,73 euros. L'asseguradora cotitza actualment als 1,96 euros.

"Creiem que el model de negoci diversificat de Mapfre està funcionant bé i esperem que la unitat de reassegurança del grup generi un altre trimestre de sòlids ingressos que ajudaran a compensar la pressió observada en les operacions de línies personals, principalment a Iberia i Amèrica del Nord. Tot i això, a causa de la falta de creixement en dividends del grup, seguim considerant que les accions estan sobrevalorades", escriuen aquests analistes en un informe publicat avui.

BON ACOMPLIMENT AL TERCER TRIMESTRE

S'espera que Mapfre Re tingui un bon acompliment al tercer trimestre, que ha transcorregut sense grans catàstrofes naturals. "A mesura que ens acostem al final de la temporada d'huracans, les expectatives d'un sòlid rendiment en el negoci de reassegurances continuen augmentant. Tot i que hi ha hagut diversos esdeveniments secundaris relacionats amb perills, com ara tempestes a tot Europa Occidental, al nostre parer això no hauria de ser suficient per desviar un altre trimestre sòlid per a Mapfre Re", afegeixen des de Berenberg.

A més, expliquen que en les seves converses a l'esdeveniment anual de reassegurances a Montecarlo el setembre, els van fer una impressió positiva sobre la salut del sector. "En aquest sentit, esperem que les renovacions del gener augmentin en un marge d'un dígit baix a mig (ajustat per risc)", necessiten.

LA PRESSIÓ A NORD-AMÈRICA I IBERIA PERSISTEIX

Berenberg manté la cautela pel que fa a les operacions d'assegurances d'automòbils de Mapfre a Iberia, ja que estima que la inflació de reclamacions continuarà al voltant del 7%.

A més, Mapfre ha patit els efectes de les tempestes a Espanya, cosa que suposarà un obstacle per a la cartera d'assegurances de la llar de l'empresa a Iberia al tercer trimestre, diuen aquests analistes.

"Entenem que podria intentar negociar amb el Consorci de Compensació d'Assegurances (CCS) per recuperar part dels costos de reclamacions a Espanya. El CCS cobreix esdeveniments d'inundacions o esdeveniments de vent quan la velocitat del vent supera les 120 milles per hora, però no creiem que les tempestes recents compleixin cap d'aquests llindars, per tant, la probabilitat que el CCS cobreixi aquestes reclamacions és baixa”.

Mentrestant, Amèrica del Nord continua patint una inflació de reclamacions molt alta i, com a tal, Mapfre està sol·licitant al regulador estatal un augment addicional del 8,5% a la tarifa d'assegurances d'automòbils i un increment del 9,5% a la tarifa de assegurances de llar.

BRASIL S'ACOSTA ALS SEUS MÀXIMS BENEFICIS

Actualment, el Brasil es troba en un bon moment, segons els analistes alemanys, amb les operacions d'assegurances d'automòbils operant a prop d'una ràtio combinada del 100%, condicions favorables per a l'assegurança de collites i els ingressos d'inversió beneficiant-se fortament dels tipus bàsics al país que han estat al 13,75% des d'agost del 2022.

"Hi ha hagut dues retallades de tipus durant els últims dos mesos, cosa que ha portat la taxa d'interès base al 12,75% -això es compara amb un rendiment de la cartera del 9,3%, cosa que implica que encara hi ha marge perquè els ingressos per inversions segueixin augmentant, encara que creiem que ens estem apropant al punt màxim d'ingressos per inversions”, conclouen.

Últimas noticias