LVMH contraataca: registra la seva demanda contra Tiffany per evitar l'adquisició

S'empara el canvi d'escenari conseqüència de la pandèmia

Per

Europa Press | 29 set, 2020

El grup francès de luxe Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) va presentar el dilluns la seva demanda creuada contra Tiffany al tribunal de Delaware amb l'objectiu de demostrar que s'ha complert l'excepció de 'efecte material advers' present en l'acord de fusió, que eximirà a l'empresa d'haver de culminar el procés d'adquisició.

LVMH argumenta, en un comunicat publicat aquest dimarts, que la clàusula de 'efecte material advers' present en el contracte entre totes dues companyies no exclou que es produeixi una pandèmia. Durant la negociació, totes dues parts van acceptar incloure excepcions per possibles problemes derivats de ciberatacs, per les protestes de les 'armilles grogues' o per les protestes a Hong Kong.

"Per contra, centenars d'acords de fusió de l'última dècada han inclòs excepcions expresses a pandèmies o epidèmies", ha argumentat LVMH.

El grup francès també ha tornat a insistir que la cadena estatunidenca de joieries ha infringit la seva obligació de gestionar adequadament el negoci. LVMH assegura que Tiffany va abonar als seus accionistes "el dividend més alt possible" mentre l'empresa estava "cremant efectiu i registrant pèrdues". Segons LVMH, cap altre grup de luxe del món ha fet res similar durant la pandèmia.

La contrademanda també inclou entre els seus arguments una carta rebuda per LVMH per part del Ministeri per a Europa i Afers exteriors de França. A la missiva, sempre segons la companyia, l'Executiu francès va sol·licitar retardar l'operació corporativa fins a gener per la guerra comercial entre França i els Estats Units, mentre que la data límit per a culminar l'operació present en l'acord de fusió era novembre.

En un comunicat emès també aquest dimarts, Tiffany ha assegurat que els arguments exposats per l'empresa francesa suposen un altre "intent insolent" d'evadir les obligacions contractuals i pagar el preu acordat per acció.

"Tiffany ha actuat en ple compliment de l'acord de fusió i confiem que el tribunal hi estarà d'acord en el judici", ha indicat el president del consell de Tiffany, Roger Farah.

Últimas noticias